Kultura

Slavni igralec se izmika sodišču

STA / S.R.
3. 7. 2013, 10.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Španski preiskovalni sodnik je škotskemu igralcu Seanu Conneryju in njegovi ženi Micheline zagrozil z mednarodnim nalogom za pridržanje, če par ne bo sodeloval pri preiskavi v primeru sporne prodaje vile, ki jo je imel v lasti v Marbelli.

Reuters
Seanu grozi španski sodnik.

Po besedah sodnika se Conneryja vse od leta 2010, ko so ju prvič povabili na zaslišanje, izmikata. Par je sicer med 20 osumljenci, ki so obtoženi korupcije v primeru prodaje vile, kjer je Connery preživljal počitnice vse do leta 1999. Vilo je pozneje prodal, na posestvu pa so v letih 2004 in 2005 zgradili štirinadstropno poslopje.

Preiskovalci menijo, da je gradbeno dovoljenje, ki ga je izdal pokojni župan Marbelle Jesus Gil y Gil, znan po vrsti nečednih poslov, nelegalno.

Par sicer trdi, da prodaja vile ni sporna, izrazila pa sta pripravljenost, da s sodstvom zaradi starosti sodelujeta pisno. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, bi par lahko zaslišali v Marbelli ali na Bahamih, kjer živita.

Preiskavo so španski mediji poimenovali Goldfinger, po filmu iz leta 1964, v katerem je Connery zaigral slavnega britanskega agenta Jamesa Bonda.