Kultura

K nam prihaja Jekleni mož!

S.R.
14. 6. 2013, 10.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V novi filmski adaptaciji legendarnega Supermana v režiji mojstra spektakularnih akcij 300 in Varuhi Zacka Snyderja spoznamo mladega novinarja Clarka Kenta, ki se spričo svojih nadnaravnih sposobnosti nikakor ne more vključiti v človeško družbo.

Uradna spletna stran
V Supermanov kostum je tokrat stopil Henry Cavill.

Krušna starša sta ga našla v strmoglavljeni vesoljski ladji in vzgajala kot lastnega sina, toda že kot deček je zaradi svojih posebnih sposobnosti med ljudmi požel tako občudovanje in začudenje, kot tudi strah in zavračanje njegove drugačnosti. Po dolgih letih iskanja lastne identitete se Clark spoprijatelji s simpatično novinarko Lois (Amy Adams), toda ko svet ogrozi zlobni nezemeljski general Zod (Michael Shannon), mora Clark zbrati pogum in kot Superman rešiti svet pred uničenjem.

Jekleni mož (Man of Steel) prihaja v slovenska kina 20. junija (tudi v 3D tehniki) nam bo tokrat postregel z odlično igralsko zasedbo. V škornje naslovnega junaka Supermana je tokrat stopil Henry Cavill, poleg njega pa igrajo še štirikratna nominiranka za oskarja Amy Adams kot Lois Lane, oskarjevi nominiranec Laurence Fishburne kot njen urednik, oskarjeva nominiranka Diane Lane in oskarjevec Kevin Costner kot krušna starša jeklenega moža. Ayelet Zurer in oskarjevec Russell Crowe pa kot njegova biološka starša. Vlogo zlobnega generala Zoda je odlično odigral Michael Shannon, ki se ga boste zagotovo spomnili iz največjih hollywoodskih uspešnic (Pearl Harbor, Bad Boys 2)  Novi »Superman« bo mnoge nostalgično spomnil na otroštvo in mladost, mlajšim generacijam pa ponudil svežega super junaka.

Napovednik za film Jekleni mož vas čaka spodaj, ekskluzivno pa si lahko ogledate tudi intervju z igralcem Michaelom Shannonom, ki je odigral Supermanovega smrtnega sovražnika.

Uradna spletna stran
Generala Zoda je upodobil Michael Shannon.