Kultura

Veliki Gatsby nagrajuje

K.A.
10. 5. 2013, 15.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na slovenska platna prihaja težko pričakovan film Veliki Gatsby (Great Gatsby), režiserja uspešnic Romeo in Julija, Moulin Rouge, Baza Luhrmanna.

Blitz

V glavnih vlogah bodo igrali Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire, Joel Edgerton in drugi. Nagrade pa že čakajo na vas.... 

Scenarist, producent in režiser Baz Luhrman je po slovitem romanu F. Scotta Fitzgeralda Veliki Gatsby poskrbel za novo interpretacijo klasične zgodbe  o nadobudnem piscu Nicku Carrawayu (Tobey Maguire), ki se z osrednjega zahoda ZDA poleti 1922 – v obdobju razpuščenih moralnih načel, bleščavega jazza, kraljev prekupčevanja s prepovedanim alkoholom in ponorelih delnic – poda v New York in se, iščoč lastni ameriški sen, znajde na vratih skrivnostnega milijonarja Jaya Gatsbyja (Leonardo DiCaprio). Nicka potegne v očarljivi svet neznansko bogatih, njihovih iluzij, ljubezni in prevar. Pri tem kot del te družbe in hkrati zunanji opazovalec piše zgodbo o neuresničljivi ljubezni, nepokvarljivih sanjah in neizmerni tragediji ter tako nastavlja zrcalo naši sodobnosti in našim bitkam.

Igrajo za oskarja nominirana Leonardo DiCaprio in Carey Mulligan,  Tobey Maguire, Joel Edgerton, Isla Fisher, Jason Clarke, Elizabeth Debicki in legenda indijskega filma Amitabh Bachchan.

Za oskarja nominirani Luhrmann je film v 3D režiral po scenariju, ki ga je po Fitzgeraldovem romanu spisal z rednim sodelavcem Craigom Pearceom, produciral pa je ob Catherine Martin (ki je poskrbela tudi za kostume in scenografijo), Douglasu Wicku, Lucy Fisher in Catherine Knapman.  Izvršni producenti so Barrie M. Osborne, Shawn Jay Z Carter in Bruce Berman, sodelujejo pa še montažerji Matt Villa, Jason Ballantine in Jonathan Redmond ter direktor fotografije Simon Duggan. Glasbo je zložil Craig Armstrong.

Veliki Gatsby pa nagrajuje tudi vas. V sodelovanju z distribucijo Blizt bomo podelili knjigo, CD s filmsko glasbo in dve majici. Za nagrado nam pišite na elektronski naslov urednistvo@svet24.si, pripišite mail s svojim imenom, priimkom, naslovom in telefonsko številko. In če boste imeli srečo bo nagrada vaša. Nagradna igra pa bo trajala vse do 17.05.

Blitz