Kultura

Zopet bomo reševali ribice

STA / S.R.
4. 4. 2013, 10.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Studio Disney Pixar napoveduje, da bo novembra 2015 na velika platna v ZDA prišlo nadaljevanje animiranega filma Reševanje malega Nema.

Disney

Celovečerna risanka z naslovom "Finding Dory" (Reševanje Dory) se bo osredotočila na lik, ki mu je glas v uspešnici iz leta 2003 posodila komičarka in televizijska voditeljica Ellen DeGeneres.

"Na ta dan sem čakala dolgo, dolgo, dolgo časa," je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP v izjavi za javnost dejala DeGeneresova in dodala: "Vendar je bilo vredno čakati. Scenarij je fantastičen in ima prav vse, kar mi je bilo všeč že v prvem delu. V njem je veliko srčnosti, je resnično zabaven, in kar je najbolje, v njem je še veliko več Dory."

Režijo bo prevzel Andrew Stanton, Pixarjev veteran, ki podpisuje tudi scenarij in režijo animiranih filmov Reševanje malega Nema in Wall-E. Kot kaže, so mu pri Disneyju odpustili režijo velike polomije iz leta 2012 John Carter, ki je imela okrog 200 milijonov dolarjev (154 milijonov evrov) izgube.

Celovečerni animirani film Reševanje malega Nema je leta 2004 pobral oskarja za najboljši animirani film in velja po Svetu igrač 3 za drugi najdonosnejši film iz zgodovine studiev Pixar.

V filmu "Finding Dory" bo ponovno mogoče videti like, kot so Marlin, Nemo in Tank Gang. Dogajanje je postavljeno na kalifornijsko obalo, bo pa mogoče videti tudi vrsto novih likov. Za nekatere se izkaže, da imajo pomembno vlogo v življenju Dory.