Kultura

Štiri lepotičke v lisicah…

S.R.
28. 1. 2013, 14.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

To in še veliko več boste lahko videli v prihajajočem filmu Spring Breakers, ki ga vsaj moški del populacije najverjetneje že prav nestrpno pričakuje.

Razlog se seveda skriva v kopici mladih deklet, ki veliko večino filma naokoli tekajo bolj ali manj pomanjkljivo oblečene. Dogajanje filma je namreč postavljeno v čas ameriških spomladanskih počitnic (marca ali aprila) oziroma t.i. ''spring breaka'', ko se ameriška mladina odpravi v obalna letovišča in si da duška.

V filmu se prijateljice Faith (Selena Gomez – bivša spremljevalka Justina Bieberja Selena Gomez), Candy (Vanessa Hudgens – zaslovela v Disneyjevih filmih), Brit (Ashley Benson) in Cotty (Rachel Korine) odpravijo na pravo malo pustolovščino. Za svoj spomladanski oddih bi se tako kot velika večina ameriške mladine rade odpravile uživat na Florido, a ker nimajo denarja, se odločijo oropati restavracijo. Namera jim uspe in štiri mladenke naposled le prispejo na zabavo na Florido, kjer pa jih hitro aretirajo zardi posedovanja drog (ki so na ''spring breakih'' seveda prisotne vsepovsod). Iz zapora jih reši skrivnostni Alien (James Franco), preprodajalec drog in orožja. A nobena stvar na tem svetu ni zastonj, zato morajo dekleta v zameno za svobodo zanj opravljati umazane posle.

To je nekako podlaga za to, da štiri zgoraj omenjene lepotičke bolj ali manj oblečene – še najraje samo v kopalkah – skačejo iz ene dogodivščine v drugo. Glede na to, da ustvarjalci vsake toliko časa v javnost pošljejo novo fotografijo mladih deklet in s tem še povečujejo zanimanje, se filmu za uspeh bržkone ni treba bati.

##IMAGE-19590##Film je bil sicer že na ogled septembra 2012 na beneškem filmskem festivalu, kjer je požel precej pozitivne kritike. Eni so ga označili za precej izzivalnega, spet drugi pa so bili mnenja, da ni nič bolj opolzek kot tipične ameriške najstniške komedije. Je pa dejstvo, da sta se 20-letna Seleno Gomez in 24-letna Vanessa Hudgens s tem filmom zagotovo znebili oznake nekakšnih nedolžnih najstniških princes.

Kakorkoli že, o kakovosti filma bomo lahko sodili konec marca oziroma v začetku aprila, ko bo film prišel v kinematografe, glede promocijske fotografije pa je precej jasno, da ustvarjalci filma vsaj v določeni meri ciljajo na moški del občinstva.

Oglejte si napovednik za film ''Spring Breakers'' in nekaj promocijskih fotografij, s katerimi boste lažje dočakali prihod filma v kinematografe.