Kultura

Od Zvezdnih stez do Vojne zvezd

S.R.
25. 1. 2013, 13.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Morda bo novi, sedmi film iz sage Vojna zvezd uspešnica tudi pri širšem občinstvu, ne samo pri ljubiteljih vesoljske sage.

Režiser naj bi bil namreč legendarni J.J. Abrams, ki se je podpisal že pod celo vrsto megalomanskih uspešnic. Kar nekaj spletnih portalov je namreč objavilo novico, da bo novi del kultne sage režiral priznani režiser in predvsem producent neštetih filmskih uspešnic. Nazadnje je na primer poskrbel tudi za ponovno oživitev Zvezdnih stez, ki so pod njegovo taktirko zaplavale v sodobno dobo.   

V igri naj bi bil tudi režiser in igralec Ben Affleck, a so se na koncu odločili za preizkušenega mojstra ''blockbusterjev''.

Vse odkar je Disney preteklo leto kupil Lucasfilm in s tem licenco za Vojno zvezd oboževalci nestrpno ugibajo tako o igralcih, kot o ustvarjalcih filma. Abramsovo ime se je pojavljalo že od vsega začetka. Čeprav je novembra 2012 časopisu Entertainment Weekly zatrdil, da Vojne zvezd ne bo režiral. Je pa v isti sapi dodal, da je bila ravno Vojna zvezd prvi film, ki ga je navdušil, predvsem glede posebnih učinkov.

Direktorica Lucasfilma Kathleen Kennedy naj bi sicer že dlje časa snubila Abramsa, ki se je me drugim podpisal tudi pod serije ''Lost'', ''Fringe'' in ''Alias'', med njegove zadnje uspešnice pa spadajo tudi Zvezdne steze in Misija nemogoče 3. A očitno je bila skušnjava prevelika in Abrams naj bi se vdal in sprejel ponudbo režiranja novih filmov o Jedijih in Sili. Za studio Paramount, ki ga Abrams običajno zalaga z uspešnicami bo to kar velika težava, a Abrams je menda odločen da bo za Disney snemal nove dele Vojna zvezd. Za studio Paramount Abrams sicer dokončuje nov del Zvezdnih stez (Star Trek: Into Darkness), ki ga bomo videli letos poleti. Sicer pa je Abrams precej bolj deloven kot producent, kot režiser. Nov del Zvezdnih stez je tako eden redkih filmov, ki ga tudi režira. Po zaključku tega filma pa je režisersko prost, tako da se lahko z velikim veseljem loti sage o Jedijih.

Informacije sicer še niso dokončne, a poznavalci pravijo, da je vse skupaj že praktično dorečeno in da bo uradna najava sledila kmalu.