Kultura

Vsi bi bili radi Armstrong

STA / S.R.
23. 1. 2013, 10.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vest, da pri Paramount Pictures nameravajo posneti film o padlem ameriškem kolesarskem šampionu Lanceu Armstrongu, ki je priznal, da si je do uspehov na dirkah pomagal z dopingom, je sprožila val ugibanj, kdo bo nastopil v njegovi vlogi.

Britanski BBC med kandidati navaja Bradleyja Cooperja, Matta Damona, Jakea Gyllenhaala in Christiana Balea.

Za oskarja nominirani Cooper je za BBC dejal, da bi z veseljem nastopil v vlogi Armstronga, saj se mu nekdanji kolesarski zvezdnik zdi "zelo zanimiv lik".

Pri Paramount Pictures naj bi celovečerni film posneli po še neizdani biografiji Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong (Kolo laži: Padec Lancea Armstronga), ki jo je napisala novinarka New York Timesa Julie Moncur po desetletju spremljanja zdaj precej skesanega nekdanjega tekmovalca.

Kljub vsemu pa iz studia še niso sporočili filmske zasedbe. Poleg Cooperja se v povezavi s tem, kdo bo v filmu upodobil Armstronga, pojavljajo še imena Matta Damona, Jakea Gyllenhaala, Michaela Fassbenderja in Christiana Balea.

Zanimanje za vse v zvezi z Armstrongom se je v zadnjih dneh silovito povečalo, potem ko je Američan v pogovorni oddaji z Oprah Winfrey prvič javno priznal nečedno početje v časih, ko je dosegal največje uspehe.