Kultura

Film, ki je v treh dneh prinesel okoli 18 milijonov evrov

STA
15. 1. 2013, 05.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Film o lovu na vodjo Al Kaide Osamo bin Ladna, 00:30 - Tajna operacija, je v prvih treh dneh predvajanja na velikih platnih v ZDA in Kanadi prinesel 24 milijonov dolarjev (18 milijonov evrov) in se tako minuli konec tedna uvrstil na prvo mesto največjih prodajnih uspešnic.

Film, ki je prejšnji teden prejel pet nominacij za oskarje ter Jessici Chastain prinesel zlati globus za glavno žensko vlogo, je bil v ZDA deležen tudi kritik, ker naj bi namigoval, da so bin Ladna ujeli na osnovi informacij, pridobljenih z mučenjem.

Vendar pa kritike niso prepričale ljudi, saj se je na drugo mesto vikend lestvice parodija "A Haunted House" (Hiša strahov) uvrstila s precej manjšim izkupičkom 18,8 milijona dolarjev (14 milijonov evrov), na tretje pa akcijska kriminalka Gangsterska enota s 16,7 milijona dolarjev (12,5 milijona evrov) dobička.

Med prvih deset filmov na lestvici so se uvrstili še prejemniki nominacij za oskarje Django brez okov, Nesrečniki, Lincoln in "The Silver Linings Playbook" (Vodnik za pozitivno mišljenje).