Kultura

Je res tako slab?

S.R.
11. 1. 2013, 13.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Čeprav je bil film Somrak: Jutranja zarja, 2. del predvsem zaradi najstniškega občinstva ogromna uspešnica, pa mu kritiki kljub temu niso prav nič naklonjeni.

Film je bil namreč nominiran za zlate maline (Razzies oziroma Golden Raspberry Award) v prav vseh kategorijah, tako da je po številu nominacij – 11 nominacij v 10-ih kategorijah – absolutni zmagovalec. Maline so popolno nasprotje oskarjev in predstavljajo najslabše dosežke v filmski industriji. Tudi nagrade so temu primerne – kipci malin, pobarvani s kar se poceni zlato barvo.

Glavna igralca Kristen Stewart in Robert Pattison sta bila nominirana za najslabša igralca in igralko, poleg tega pa skupaj še za najslabši filmski par. Njihova soigralca iz film Jutranja zarja, 2. del Taylor Lautner in Ashley Grenne sta bila nominirana za najslabšega stranskega igralca oziroma igralko. Lautner si je poleg tega prislužil tudi nominacijo za najslabši filmski par. Govora je seveda o njegovi filmski naklonjenosti do Mackenzie Foy, ki v filmu igra Bellino hči Renesmee.

Sam film je bil nominiran za najslabši film, najslabšo igralsko zasedbo in najslabši scenarij. Kot omenjeno, je Saga Somrak: Jutranja zarja, 2. del tako pobrala ''impresivnih'' 11 nominacij v 10-ih kategorijah. Kot da to še ni dovolj si je Kristen Stewart nominacijo za najslabšo igralko prislužila še z vlogo v filmu Sneguljčica in lovec.

Takoj za vampirsko romanco ima največ nominacij Adam Sandler za film ''That's My Boy!'', ki govori o učencu v osnovi šoli, ki ima spolne odnose z učiteljico, ki mu nato rodi sina. Torej, kateri film si zasluži več nominacij?

Čeprav zlate maline zvenijo kot velika sramota, pa se jim hollywoodski zvezdniki pravzaprav ne izogibajo tako zelo, kot bi pričakovali. V preteklosti se je tako namreč kar nekaj velikih zvezdnikov pojavilo na podelitvi in osebno prevzelo nagrade. Med slednje spadajo tudi Sandra Bullock, Halle Berry in Sylvester Stallone.

Kdo ve, ali bodo tudi zvezdniki filma Somrak prišli po svoje zlate maline. Sodeč po številu nominacij jih bodo igralci in film sam prejeli kar nekaj.