Ta namreč namiguje, da so bin Ladna ujeli na osnovi informacij, pridobljenih z mučenjem. McCain je v senatu povedal, da mu je bilo ob gledanju filma slabo, ker enostavno ni res, da bi najbolj iskanega terorista na svetu ujeli s pomočjo "posebnih zasliševalskih metod".

McCain je v času vietnamske vojne preživel pet let in pol v ujetništvu, kjer so ga prav tako zasliševali s pomočjo posebnih metod. Omenjeni film namiguje, da so informacije, ki so privedle do bin Ladnovega kurirja, zasliševalci dobili s simuliranim utapljanjem Kalida Šejka Mohameda, ki je med mučenjem priznal tudi odgovornost za napade 11. septembra 2001 in je danes zaprt na skrivnem mestu v Guantanamu na Kubi.

McCain je poudaril, da je lani tedanjega direktorja obveščevalne agencije Cia Leona Panetto vprašal o dejstvih, in Panetta mu je zagotovil, da informacije o bin Ladnovem kurirju Abu Ahmedu al Kuvajtiju niso dobili od Mohameda, ampak od ujetnika v neki drugi državi.

McCain je sicer ponovil, da nasprotuje tako imenovanemu vodnemu deskanju, in izrazil prepričanje, da take metode niso potrebne za uspeh v vojni proti teroristom, poleg tega pa se lahko uporabijo tudi proti ameriškim vojnim ujetnikom in škodujejo nacionalnemu ugledu.