"Bedno, pravite, bedno? Kako bedno!" je pismo, naslovljeno na Ayraulta in francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja, ki ga je danes objavil francoski nedeljski dnevnik Journal du dimanche, pričel Depardieu.

Francoskega premiera je v njem spomnil, da je 14 let delal kot tiskar, nato pa kot dramski igralec. Opozoril je, da je vedno plačeval vse davke in prispevke ter državi v 45-letni karieri prispeval 145 milijonov evrov in omogočil zaposlitev 80 ljudem. V življenju ni nikogar ubil, niti namerno delal hudega, je poudaril.

"Ne prizadevam si za odobravanje, me pa lahko vsaj spoštujete! Ne žalijo vseh, ki zapuščajo Francijo, tako kot mene," je zapisal Depardieu. "Kdo ste vi, da me ocenjujete na tak način, vas sprašujem, gospod Ayrault, prvi minister gospoda Hollanda, sprašujem vas, kdo ste?" je vzrojil Depardieu in poudaril, da se ne more sprijazniti z oznako "bedno".

"Vračam svoj potni list in kartico socialnega zavarovanja, ki je nisem nikoli uporabil. Ne bomo več imeli skupne domovine, jaz sem pravi Evropejec, državljan sveta, kot mi je venomer zatrjeval oče," je pismo zaključil Depardieu.