Kultura

Umrl Larry Hagman, zvezda televizijske serije Dallas

STA
24. 11. 2012, 09.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V starosti 81 let je v petek umrl ameriški igralec Larry Hagman, ki je v legendarni televizijski nanizanki Dallas več kot desetletje igral spletkarskega naftnega bogataša JR Ewinga.

Kot piše ameriška tiskovna agencija AP, se je Hagman boril z rakom in cirozo jeter. Umrl je v bolnišnici v Dallasu.

Med slavne se je Hagman prebil v 60. letih prejšnjega stoletja z vlogo v seriji I Dream of Jeannie, a zares zaslovel je z vlogo JR Ewinga. Epizoda iz leta 1980, v kateri je bil Ewing ustreljen, je bila ena najbolj gledanih v zgodovini Dallasa in televizijskih nanizank tistega časa na sploh.

JR Ewinga je Hagman sicer ponovno upodobil v letošnji Warner Brosovi novi različici Dallasa na ameriški kabelski televiziji TNT.

"Larry je bil nazaj v svojem ljubem Dallasu, ponovno v sloviti vlogi, ki jo je imel najraje," so ob smrti igralca sporočili njegovi svojci. Hagman je bil obkrožen s svojimi najbližjimi. Z njim je bila v zadnjih trenutkih tudi njegova dolgoletna prijateljica Linda Gray, ki je v Dallasu upodobila Sue Ellen.

V 13 letih, kolikor jih je posvetil vlogi negativca JR Ewinga, je Hagman postal eden najbolj prepoznavnih obrazov na televizijskih zaslonih na svetu.