Kultura

Z nami na premiero zadnjega dela sage Somrak

S.R.
14. 11. 2012, 10.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Bella je sedaj vampirka in se skupaj z možem Edwardom privaja na novo življenje. A na obzorju so že nove težave, saj je v nevarnosti njuna hčerka Renesmee.

Nevarni so Volturi, svojevrsten problem pa predstavlja tudi volkodlak Jacob, ki je z Renesmee doživel vtisnjenje, s katerim volkodlaki najdejo svojo sorodno dušo. Toda ko Volturi napovedo svoj prihod, morata Bella in Edward za pomoč zaprositi prijatelje in z močjo njune nerazdružljive ljubezni obvarovati hčerko pred najhujšim.

Somrak saga: Jutranja zarja 2. del zaključuje zgodbo o ljubezni, ki je postala prava svetovna uspešnica. Filmi, posneti po knjižnih uspešnica Stephenie Meyer, so se razbohotili v kulturni fenomen s predanimi oboževalci po vsem svetu, ki so z nestrpnostjo pričakovali vsak novi film v seriji. Štiri leta po prihodi prvega filma v kinematografe so nadaljnji romani eden za drugim pristajali na prvih mestih seznamov knjižnih uspešnic in sleherni novi film je pritegnil neznanske množice gledalcev tako v ZDA kot drugod. Štirje filmi iz sage Somrak so doslej navrgli prek milijardo dolarjev samo doma, prodaja vstopnic po vsem svetu pa je presegla 2,5 milijardi dolarjev. Samo v ZDA so prodali več kot 30 milijonov DVD in blu-ray nosilcev, profil sage na twiterju – @Twilight – pa je prvi filmski profil, ki je dosegel milijon bralcev. Tudi zadnji film iz serije režira z oskarjem nagrajeni režiser Bill Condon, ki je drugi del snemal istočasno s prvim. A glede na to, da so sedaj skoraj vsi postali eno ali drugo čarobno bitje, gre tokrat za povsem drugačen film. Tokrat oboževalce poleg ljubezenske zgodbe čaka tudi veliko akcije, saj se morajo junaki bojevati za svoje ljubljene.

Bi si zadnji del sage Somrak radi ogledali prvi? S sodelovanju z distribucijo Blitz bomo trem srečnežem podelili po dve vstopnici za ogled premiere filma ''Somrak saga: Jutranja zarja - 2. del''. Vse kar morate storiti je, da na naši Facebook strani poiščete fotografijo Edwarda in Belle, jo ''všečkate'' in pod njo zapišete, kateri lik iz sage Somrak vam je najbolj všeč in zakaj. Tri najbolj izvirne komentatorje bomo nagradili s po dvema vstopnicama za premiero filma, ki je jutri, 15. novembra ob 18.00 v ljubljanskem Koloseju.