Kultura

Vas zanima, kako izgleda danes?

S.R.
11. 10. 2012, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kar se tiče grozljivk, bi se marsikdo strinjal, da so najbolj grozljive prav tiste, v katerih nas strašijo otroci. Vas je kdaj zanimalo, kako ti strašni otroci izgledajo danes?

Le kdo se ne spomni mlade punčke Regan iz filma ''the Exorcist'', ki nas je leta 1973 tako učinkovito strašila? Prav vsi pa se najverjetneje še spomnite grozljive punčke Samare, ki je filmih Krog in Krog 2 stopila iz televizorja in poskrbela za kar nekaj krikov. Kako majhni zvezdnici izgledata danes si lahko ogledate v spodnji galeriji, tam pa boste našli tudi mnoge druge danes odrasle igralce, ki so nas kot otroci pošteno prestrašili.

Linda Blair, ''The Exorcist'' Linde oziroma male Regan najverjetneje ni pozabil nihče, saj je film ''the Exorcist'' še danes klasika. Linda je svojo vlogo ponovila tudi v nadaljevanju, nato pa je svojo podobo poskušala spremeniti s kopico drugačnih filmov. Danes je zagovornica za pravice živali, močno pa je povezana tudi z raznimi dobrodelnimi ustanovami.

Daveigh Chase, ''the Ring 1 in 2'' – Samara, ki skoči iz televizije zagotovo še danes prestraši marsikoga. Malokdo ve, da je Daveigh pred tem nastopila že v filmu ''Donnie Darko'' in nadaljevanju ''S. Darko'', posodila pa je tudi glas junakinji Lilo iz filma ''Lilo & Stitch''.

Harvey Stephens, ''The Omen'' – Kot z demoni obseden Damien je Harvey gledalce leta 1976 prestrašil do dna duše. Nato ni igral vse do leta 2006, ko je imel manjšo vlogo v predelavi filma ''the Omen''. Kljub temu se še dane pojavlja na raznih shodih oboževalcev grozljivk in daje avtograme.

Isabelle Fuhrman, ''Orphan'' – Kot mala Esther je bila Isabelle noro prepričljiva in strašna. Čeprav je od filma minilo le nekaj let (posnet je bil leta 2009) pa je Isabelle danes popolnoma drugačna in spretno izkorišča slavo. Nedavno smo jo tako lahko videli tudi v filmu Igre lakote: Arena smrti, h grozljivkam pa se bo prihodnje leto vrnila s filmom ''Suspiria''

Danielle Harris, ''Halloween 4, 5'' (1988, 1989) – Danielle je v ''Noč čarovnic'' zaigrala Jamie, nečakinjo strašljivega Michaela Myersa, do petega dela pa tudi ona ni bila prav nič nedolžna. Nadaljevala je z vlogami v filmu ''Free Willie'' in seriji ''Roseanne''. Kmalu pa se je vrnila h grozljivkam in zaigrala v trilogiji ''Hatchet'' in filmu ''Stake Land''.

John Franklin, ''Children of the Corn'' (1984) – John je filmu, posnetem po knjigi Stephena Kinga zaigral mladega in grozljivega Isaaca, ki je mnogim zlezel pod kožo. Vlogo je ponovil v nadaljevanju filma, mnogi pa ne vedo, da je kasneje igral tudi bratranca ''It'' v filmu ''the Adams Family''.

Lisa and Louise Burns, ''The Shining'' – Zaigrali sta kot dvojčici Grady v Kubrikovi adaptaciji Kingovega romana ''the Shining'' (Sijaj). Čeprav sta bili  filmu zelo prepričljivi, pa sta se po njem podali v akademske vode.

Lina Leandersson, ''Let the Right One In'' – Lina je upodobila mlado vampirko Eli v grozljivi švedski drami. Film so v ZDA predelali in ga naslovili ''Let Me In''. Mlada Lina se bo v bližnji prihodnosti pojavila v filmih ''The Arbiter'' in ''Tenderness''.

Miko Hughes, 'Pet Sematary' – Še en film posnet po romanu Stephena Kinga, v katerem je Miko zaigral grozljivega Gagea, mladega fanta, ki ga je zadel tovornjak, oče pa ga je zakopal na pokopališču za male živali, kjer vse stvari oživijo. Nato je Miko zaigral v kar nekaj znanih filmih, med drugim tudi v ''Apollo 13'' in ''Spawn'', leta 2011 pa smo ga lahko videli v filmu ''Remains''.  

Mischa Barton, ''The Sixth Sense'' – Mischa je z v znanem trilerju režiserja M. Night Shyamalana zaigrala grozljivo deklico-duha. Sreča se ji je nato nasmehnila z glavno vlogo v serijo ''the O.C.), do danes pa je zaigrala v kar nekaj bolj ali manj uspešnih filmih. Velika večina pa se je bo vedno spominjala kot male deklice, ki bruha zeleno snov.