Kultura

Na festivalu Youtubea zmagal film Davida Victorija

STA/K.Š.
4. 9. 2012, 11.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Španski filmski režiser David Victori je s kratkim filmom "The Guilt" (Krivda) zmagal na filmskem festivalu Your Film Festival spletnega portala Youtube.

##IMAGE-14523##Filme, ki so se uvrstili v finale, so prikazali v sklopu 69. beneškega filmskega festivala. Strokovna žirija je zmagovalca razglasila v nedeljo, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Victori je s filmom o moškem, obsedenim z maščevanjem ženinega umora, prepričal strokovno žirijo, ki sta jo sestavljala tudi režiser Ridley Scott in igralec Michael Fassbender. Zmagovalec je prejel nagrado v višini 500.000 dolarjev, Scott in Fassbender pa mu bosta svetovala pri produkciji njegovega naslednjega projekta.

Fassbender, ki je na beneškem filmskem festivalu leta 2011 prejel zlatega leva za vlogo v filmu "Shame" (Sramota), je Victorijev film opisal kot "zrel in prepričljiv".

Victori je svoje načrte za naslednji projekt že predstavil Scottu in Fassbenderju: "Veliko dela nas čaka - najraje bi videl, da bi začeli že jutri."


Na prvem filmskem festivalu Your Film Festival je sodelovalo 15.000 filmov. Prvih deset so izbrali obiskovalci priljubljenega portala Youtube.