Kultura

Zapustil nas je velikan iz filma Zelena milja

STA / S.R.
4. 9. 2012, 10.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Michael Clarke Duncan, ameriški igralec, ki je bil za vlogo na smrt obsojenega morilca v filmu Zelena milja nominiran za oskarja, je v ponedeljek umrl v bolnišnici v Los Angelesu.

Tam je okreval po srčnem napadu, ki ga je doživel 13. juja 2012. Igralec si po napadu ni več popolnoma opomogel.

Rojen v Chicagu leta 1957, je pred filmsko kariero delal kot varnostnik. Med drugim je varoval tudi raperja Notorious BIG-ja na dan njegovega umora. Po umoru je opustil ta poklic in se posvetil igralstvu. Pred filmom Zelena milja, ki mu je prinesel slavo, pa je igral v več manjših vlogah. Zaradi ogromne postave je Duncan lahko igral v različnih žanrih, od filmov o super junakih (Daredevil) do komedije (Kralji hitrosti: Zgodba o Rickyju Bobbyju. Šola za barabe).
Poleg filma Zelena milja, ki mu je prinesel slavo je zaigral tudi v uspešnicah Armageddon, Planet opic (Planet of the Apes) in Mesto greha (Sin City). Njegov značilni globok glas smo lahko slišali tudi v mnogih oglasih, risankah in računalniških igrah.
Michael Clarke Duncan je umrl 3. septembra zjutraj v bolnišnici Cedars-Sinai v Los Angelesu. Njegov tiskovni predstavnik je sporočil, da se Michaelova zaročenka Omarosa Manigault-Stallworth vsem zahvaljuje za molitve in prosi za zasebnost v težkih trenutkih.