Kultura

Michael J. Fox se vrača na male zaslone

STA / S.R.
22. 8. 2012, 09.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriški igralec Michael J. Fox, ki je svojo kariero zaradi bolezni prekinil za več kot desetletje, se vrača na male zaslone.

Nastopal bo v novi humoristični nanizanki ameriške televizijske hiše NBC, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Humoristična serija, ki zaenkrat še nima naslova, delno temelji na igralčevem osebnem življenju, premierno pa naj bi jo na ameriški televiziji NBC predvajali jeseni leta 2013.

Fox bo igral moža in očeta treh otrok, ki se sooča z različnimi družinskimi in kariernimi izzivi.

"Izjemno smo počaščeni in navdušeni, da se Michael J. Fox, eden največjih zvezdnikov TV komedije, vrača na NBC," je povedal direktor zabavnega programa na NBC Robert Greenblatt.

"Vrnitev na NBC z odlično ekipo in nanizanko me zelo veseli," je dejal Fox.

Producenta nanizanke bosta Will Gluck, poznan po filmih Lahka punca in Prijatelja samo za seks, ter Sam Laybourne, ki je režiral serijo Dobra mačka.

Fox je zaslovel v 80. letih prejšnjega stoletja z nanizanko Družinske vezi, kjer je igral vlogo Alexa Keatona, nastopal pa je tudi v številnih filmih, med drugim v trilogiji Vrnitev v prihodnost (1985), Divje mesto in Žrtve vojne.

Fox je za Parkinsonovo boleznijo zbolel leta 1991 ter leta 2000 zapustil male ekrane. Ustanovil je Fundacijo Michaela J. Foxa, katere poslanstvo je iskanje zdravila, izboljševanje zdravljenja in terapevtskega procesa obolelih ter osveščanje javnosti o Parkinsonovi bolezni.