Kultura

Režiser Top Guna z mostu v smrt

STA / S.R.
20. 8. 2012, 10.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tony Scott, režiser uspešnic kot so Top Gun, Dnevi grmenja in Policaj z Beverly Hillsa 2, je v nedeljo po prvih domnevah storil samomor.

Scott naj bi se v smrt pognal z losangeleškega mostu Vincent Thomas okoli 12.30, o čemer pričajo številni klici očividcev službam za nujno pomoč. Lokalna policija primer še preiskuje. Truplo britanskega režiserja so nekaj ur kasneje iz vode potegnili potapljači. Med preiskavo so za promet zaprli eno stran mostu, je poročala ameriška tiskovna agencija AP.

Jennifer Osburn iz ekipe obalne straže je za časnik Daily Breeze povedala, da so v Scottovi črni toyoti, parkirani na mostu, našli poslovilno pismo.

Tony Scott je bil brat producenta in režiserja Ridleyja Scotta. Brata Scott sta vodila Scott Free Productions, trenutno pa sta skupaj delala na projektu "Killing Lincoln" (Ubiti Lincolna), ki temelji na literarni uspešnici Billa O'Reillyja.

Sicer je Tony Scott zelo znan po filmu Top Gun s Tomom Cruiseom, ki je obveljal za enega najbolj donosnih filmov leta 1986. Scott in Cruise sta ponovno sodelovala pri prav tako uspešnemu filmu Dnevi grmenja.

Scott je pogosto sodeloval tudi z Denzelom Washingtonom, še nedavno pri akcijski drami Neustavljiv (2010). Skupaj sta posnela še filme Telesni čuvaj (2004), Deja Vu (2006) in Ugrabitev metroja Pelham 123 (2009).

Režiser Ron Howard je v nedeljo na Twitterju zapisal: "Nič več filmov Tonyja Scotta. Tragičen dan."