Gospodarstvo

Ste pripravljeni na uspešno mreženje?

Oglasno sporočilo
15. 11. 2019, 07.01
Deli članek:

Vsak ve, da je ključ do uspeha v poslovnem svetu tudi povezovanje s partnerji in mreženje, saj vam nova poznanstva lahko odprejo ogromno novih priložnosti za posel.

Promocijsko gradivo
Fotografija je simbolična

Ponujamo vam nekaj preprostih nasvetov za uspešno mreženje, ki vam bodo pomagali pri še boljšem navezovanju stikov. Preizkusite jih 28. in 29. novembra na konferenci o medijskih trendih SEMPL, kjer bo poleg številnih predavanj in priznanih strokovnjakov s področja marketinga in komunikacij tudi idealno okolje za mreženje.

1. Izkoristite vsako priložnosti za spoznavanje novih ljudi.

2. Imejte službeno vizitko pri sebi
Bodite pripravljeni, ko boste spoznali osebo, ki bo idealna za vaš posel. Pri sebi imejte poslovno vizitko, ki vključuje tudi podatke o vašem profilu na družbenih omrežjih.

3. Naj vaša obleka naredi vtis
Če se strinjamo ali ne, ljudje sodimo knjige po platnicah, zato naj bo vaša obleka temu primerna. Poleg tega se boste, če boste urejeni, tudi sami bolje počutili in boste posledično bolj samozavestni in motivirani.

4. Med pogovorom ohranjajte očesni stik
S tem pokažete, da ste osredotočeni na razpravo, zato se bo vaš sogovornik počutil poslušanega in pomembnega. Ko se spoznate z osebo, ponovite njeno ime na začetku in na koncu pogovora. Oseba se bo počutila priznano, hkrati pa se boste vi tako lažje zapomnili ime.

5. Vprašajte, kako lahko pomagate?
Osebi se zahvalite za njen čas in premislek, hkrati pa vprašajte, kako bi ji lahko tudi vi pomagali.

6. Dogovorite se za naslednje srečanje ali sodelovanje
Vsak dogovor lahko vodi k naslednjemu dogovoru. V pogovor vključite možnosti za srečanja ali sodelovanje v prihodnosti.

Promocijsko gradivo
Sempl 2019

7. Naj vas oseba obdrži v spominu
Po srečanju osebi povejte, da jo boste kontaktirali za kavo ali sestanek. Tako boste dali vedeti, da z njo mislite resno ostati v stiku. Osebo kontaktirajte preko e-pošte, socialnega omrežja ali telefona in se ji zahvalite za srečanje. S tem ne čakajte predolgo, saj si vas oseba v takem primeru ne bo zapomnila.

Preverite celoten program konference SEMPL na spletni strani www.sempl.si in si izberite strokovnjake, ki jih želite spoznati. Za vse, ki boste SEMPL obiskali prvič, so na voljo posebni popusti!