Gospodarstvo

Šest nasvetov, kako prihraniti čas pri opravkih

Oglasno sporočilo
25. 8. 2019, 12.07
Posodobljeno: 25. 8. 2019, 12.16
Deli članek:

Optimizirajte opravke in vsak teden prihranite čas za stvari, ki vas osrečujejo. Sposobnost prihranka časa je stvar navade in veščina, ki se je lahko priučimo. Nikoli ni prepozno, da optimizirate porabo svojega časa.

Profimedia
Fotografija je simbolična

1. Vsakodnevno nakupovanje hrane 

Poskusite nakupovati vedno v isti trgovini. Kmalu boste vedeli, kje se nahajajo izdelki, ki jih najpogosteje kupujete. Tako boste optimizirali nakupovanje in vsakič prihranili nekaj časa, ki bi ga sicer zapravili za iskanje željenih izdelkov. Preden se postavite v vrsto na blagajni, si dobro oglejte, kaj in koliko imajo ostali kupci v košaricah. Nato pa presodite, katera vrsta se bo premikala najhitreje in se postavite vanjo.

2. Čakanje pri zobozdravniku 

Pokličite zobozdravnika in ga povprašajte, kdaj je naročenih najmanj pacientov. Tako si boste zmanjšali možnosti za čakanje. Če se vam ne uspe naročiti v terminu z manj pacienti, lahko čas med čakanjem porabite še za kakšen drug opravek. Preberite časopis, preglejte elektronsko pošto ali pa nakažite najemnino in plačajte račune preko mobilne banke. S storitvijo Addiko Chat Banking lahko z aplikacijo Viber plačujete račune in položnice kjerkoli.

3. Klici

Pred vsakim službenih klicem ali kadar kličete na banko, pošto, občinski urad ali svojega mobilnega operaterja, imejte v mislih, kaj točno želite izvedeti od osebe na drugi strani. Včasih je najbolje, da si vprašanja predhodno zapišete. Tako se boste izognili nepotrebnemu govorjenju in ponovnim klicem, ki bodo sledili v primeru, da ste nekaj pozabili vprašati. V Addiko banki se lahko za točno uro sestanka ali klic svetovalca dogovorite oz. naročite kar preko Addiko asistenta – klepetalne aplikacije na spletni strani addiko.si.

4. Finance

Sodobne bančne tehnologije in storitve so zasnovane tako, da svoje finance uredite čim hitreje in na enem mestu. Če se odločate za kredit, poleg obrestni meri namenite nekaj pozornosti tudi izbiri poslovalnice. V Addiko banki je vaš čas najbolj dragocena valuta, zato lahko v Addiko Express poslovalnici opravite nekatere bančne storitve kar sami, brez čakanja v vrsti. Med drugim lahko sklenete kredit v nekaj minutah in le z osebnim dokumentom.

5. Večji nakupi

Preden se odpravite po nakupih za določen večji ali dražji izdelek, (npr. kolo, avto, pohodniške dereze …), dobro preučite ponudbo in prej pokličite trgovino, če ga imajo na zalogi. Tako si boste prihranili dragoceni čas, ki bi ga sicer porabili za obiskovanje različnih trgovin in preverjanje njihove ponudbe. Hkrati pa za večje nakupe preverite tudi možnosti sklenitve hitrih gotovinskih kreditov kar preko spleta. Na spletni strani hipkredit.si lahko lahko hitro in enostavno izračunajte svoj obrok in izpolnete vlogo za kredit kar preko spleta.

6. Prehranjevanje

Pri vsakodnevni prehrani ne poskušajte privarčevati časa s hitro hrano, ki vam resda prihrani nekaj časa, a dolgoročno škodi vašemu zdravju. Poskusite pripraviti malo več zdrave večerje in jo zapakirajte v posodo, ki jo lahko vzamete s seboj v službo ali na fakulteto. Tudi že narejene solate, ki jih lahko dobite v trgovinah, in nekaj sadja so vedno dobra izbira.