Gospodarstvo

Ikea pridobila gradbeno dovoljenje za gradnjo v BTC Cityu

G.G./STA
8. 8. 2019, 14.25
Posodobljeno: 8. 8. 2019, 14.26
Deli članek:

Družba Ikea SEE je od ministrstva za okolje in prostor danes pridobila gradbeno dovoljenje za začetek gradnje trgovine v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani, so sporočili iz družbe.

Bobo
Zemljišče, kjer naj bi stala Ikea v Ljubljani.

Regionalni direktor za nepremičnine in razvoj v družbi Ikea SEE Vladislav Lalić je ob objavi novice poudaril, da jim pridobitev dovoljenja predstavlja velik uspeh. "Ob tej priložnosti bi se v imenu družbe Ikea rad zahvalil Mestni občini Ljubljana za korektno sodelovanje pri premagovanju vseh ovir, ki so nam stale na poti, ter strokovnjakom na ministrstvu za okolje in prostor, ki so obravnavali našo vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja," je zapisal.

Gradnja trgovine bo po njegovih besedah potekala v več fazah, trgovino pa naj bi odprli približno leto dni po začetku gradnje.

Vlogo za izdajo dovoljenja je Ikea vložila marca. Za dovoljenje je lahko zaprosila, ker je ljubljanski mestni svet konec februarja spremenil občinski prostorski načrt. Svetniki so namreč odstranili pogoj, da lahko Ikea uporabno dovoljenje dobi šele po ureditvi južne dostopne ceste od križišča Kajuhove in Kavčičeve ulice do križišča Ameriške in Italijanske ulice, kjer je predvidena gradnja krožišča.