Apollo

Minister Počivalšek želi, da Mercator kupijo lastniki Nove KBM

G.G./STA
30. 5. 2019, 10.25
Posodobljeno: 30. 5. 2019, 10.28
Deli članek:

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek si želi, da bi Mercator kupil ameriški finančni sklad Apollo, ki je lastnik Nove KBM.

Bobo
Fotografija je simbolična
Družbe skupine Mercator in evropska podružnica ruske banke VTB so podpisale pogodbeno dokumentacijo za refinanciranje nadrejenega dolga v višini 80 milijonov evrov po bistveno boljših pogojih.

Pred dnevi je minister Počivalšek na pogovor povabil predstavnika Apolla Michela Rabaja. Kot so za časnik Dnevnik povedali na ministrstvu, si Počivalšek želi zdravega, stabilnega in strateškega lastnika za Mercator. 

"Ker je sklad Apollo uspešno prestrukturiral že Novo KBM, ki je danes zdrava banka, je želel preveriti interes sklada za vstop v lastniško strukturo Mercatorja, od katerega je odvisnih 10.000 delovnih mest v Sloveniji in pol milijarde evrov vredna dobaviteljska veriga," so dejali na ministrstvu in dodali, da se bo minister junija v Sankt Peterburgu sestal s predsednikom uprave Sberbank Hermanom Grefom

V Fortenova Grupi so Dnevniku povedali, da se z Apollom ne pogovarjajo, prav tako niso komentirali Počivalškovih prizadevanj, da bi Apollo kupil Mercator.