Gospodarstvo

Poslovež Miodrag Kostić do večinskega deleža v Aerodromu Portorož

G.G./STA
3. 1. 2019, 19.46
Posodobljeno: 3. 1. 2019, 19.50
Deli članek:

Družba Hotel Palace Portorož, ki jo obvladuje srbski poslovnež Miodrag Kostić, je nedavno kupila 15-odstotni delež Luke Koper v Aerodromu Portorož

Bobo
Miodrag Kostić

S tem je družba Hotel Palace Portorož postala tudi večinski lastnik podjetja, ki upravlja s tamkajšnjim letališčem. Kostić je sicer v lastništvo Aerodroma Portorož vstopil leta 2017.

Tedaj je srbski poslovnež prek družbe Hotel Palace Portorož od Fraporta Slovenija kupil 30,5-odstotni delež Aerodroma Portorož, februarja lani pa je s pridobitvijo dela Istrabenzovega deleža svoj delež povečal na 38,2 odstotka.

Kot izhaja iz objave na Ajpesu, je Okrožno sodišče v Kopru nedavno potrdilo vpis lastniških sprememb v aerodromu, in sicer prenos 15,2-odstotnega deleža Luke Koper na družbo Hotel Palace Portorož na podlagi pogodbe o prodaji omenjenega deleža. S tem je Kostić prek omenjenega podjetja prišel do nekaj več kot 53-odstotnega deleža v aerodromu. Preostala družbenika sta piranska občina s 36,2-odstotnim deležem in družba CPK z 10,25-odstotnim deležem.

Prvi mož srbske MK Grupe Kostić je zadnja leta močno prisoten na slovenski obali. Po prevzemu Hotela Kempinski in deleža v Aerodromu Portorož se je sicer neuspešno zanimal tudi za nakup Marine Portorož. Zato pa je v preteklem letu uspešno kljuboval Savinim poskusom po prevzemu deleža, ki ga ima prek Gorenjske banke v Hotelih Bernardin. Kostiću je uspelo preseči desetodstotni delež v družbi, s čimer ga glavni delničar v prihodnje ne bo mogel iztisniti iz lastništva.