Gospodarstvo

Za zeleni preboj: dvigniti zavedanje o "odpadkih"

nn
15. 6. 2018, 11.02
Deli članek:

V četrtek 21. junija bo v Mariboru potekala zanimiva in za trajnostni razvoj v gospodarstvu pomembna mednarodna konferenca poimenovana "Zeleni prehod v krožno gospodarstvo".

Profimedia
Fotografija je simbolična.
Podroben program si poglejte TUKAJ.

Namen dogodka je dvigniti zavedanje o »odpadkih« in ljudem predstaviti, da lahko večino vsakdanjih predmetov ponovno uporabimo.

Mednarodna konferenca bo potekala med 9. in 17. uro v Viteški dvorani Pokrajinskega muzeja na mariborskem gradu. Naslovi treh panelov razkrivajo, o čem se bo govorilo: "Zmanjševanje odvržene hrane doma in v podjetjih", "Ponovna uporaba in reciklaža oblačil in tekstila" in "Kako je z reciklažo plastike?"

Konferenca bo potekala v okviru projekta Maribor, Evropska prestolnica socialne ekonomije pod častnim pokroviteljstvom Mestne občine Maribor ter s sodelovanjem združenja Socialna ekonomija Slovenije, Evropskega Liberalnega foruma in Inštituta Novum.

Istočasno bo v organizaciji društva Pupillam, so.p. in podjetja za etično oglaševanje Etika d.o.o. na Grajskem trgu potekal 4. festival "Ko dvignem sebe, dvignem Maribor" s sloganom "Zeleni preboj za dvig".