Zaenkrat imajo v program vključenih 15 mladih, starih od deset do 15 let, v prihodnje pa bi jih radi vključili še več.

Lastnika Hood Burgerja namreč trdno verjameta, da moramo znanje in izkušnje deliti naprej prihodnjim generacijam, saj je od njih odvisno, kakšna bo naša prihodnost. Mladim sta, ob zabavni in poučni peki slastnih burgerjev zaupala, da je za uspeh potrebno slediti svoji viziji in biti vztrajen na poti njenega uresničevanja. Pri tem je pomembno, da so cilji dosegljivi in tudi, da se ne bojimo napak. Zaradi njih namreč postanemo bolj izkušeni, spodbujajo pa nas tudi k drugačnemu načinu razmišljanja.

»Na začetku podjetniške poti je bila najina glavna temeljna miselnost kreiraj oziroma ustvarjaj. Torej iz obstoječega stanja ustvarimo novo stanje. To načelo sta spremljali še želja po novem znanju in učenju ter predanost. Zaradi omenjenega sva se bila oba pripravljena odreči marsikateri stvari, da sva lahko sledila najini viziji. Vsaka pot pa se začne s prvim korakom,« sta mladostnikom povedala Til in Klemen.

mladi junaki, kosilo
Mladi junaki
Pripravili so slastno kosilo.

Mladi s srečanja niso odnesli le številnih nasvetov, temveč so se v timskem duhu, ki je ena izmed temeljnih vrednot Hood Burgerja, tudi sami preizkusili v pripravi gurmanskih burgerjev in si zaključek odličnega popoldneva popestrili s skupinsko pripravljeno pojedino.

Veliko mladih, nadarjenih posameznikov v Sloveniji živi v manj spodbudnem okolju, zaradi česar imajo manj možnosti za pridobivanje znanja in informirano izbiro študijske ter poklicne poti. Člani skupnosti Global Shapers Community Ljubljana, Združenja Yes in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje so tako ustvarili prvi štipendijski program v Sloveniji, Mladi junaki, ki mladostnikom iz depriviligiranega okolja nudi tudi mentorstvo v obliki svetovanja in skupaj preživetega časa.

Več o programu Mladi junaki si lahko preberete na spletni strani www.mladijunaki.si in Facebook strani www.facebook.com/GlobalShapersLjubljana/.

Mladi junaki_Til Pleterski in Klemen Ptičak pri druženju z mentoriranci