Bezosovo premoženje so ocenili na 120 milijard ameriških dolarjev, Gatesovo pa na 90 milijard. Ameriški predsednik Donald Trump je nazadoval s 544. na 766. mesto. Trump naj bi bil sicer trenutno vreden 3,1 milijarde dolarjev. Forbes ocenjuje, da se je Trumpovo premoženje od lani zmanjšalo za 400 milijonov dolarjev.

Jezni so bili

Bezos je skočil na prvo mesto zaradi 59-odstotne rasti vrednosti delnic Amazona v zadnjih 12 mesecih. Vlagatelji so bili dolga leta jezni nanj, ker je zapravljal denar za širitve in nove izdelke, zdaj pa je to pozabljeno. Nanj je še vedno jezen Trump, ker je Bezos kupil časopis Washington Post in uredništvu zagotovil denar ter mu pustil proste roke. Posledica tega pa je nenehna tekma z New York Timesom glede tega, kdo bo objavil bolj udarne novice, ki jezijo predsednika ZDA.

Mark Zuckerberg
Reuters
Na petem mestu je ustanovitelj družbenega omrežja Facebook Mark Zuckerberg z 71 milijardami.

Skriva podatke

Forbes ugiba, da se je Trumpovo premoženje, ki ga sicer nihče nikoli ni mogel zares oceniti, ker skriva podatke, zmanjšalo zaradi padanja cen na newyorškem nepremičninskem trgu. Padlo naj bi tudi zaradi tožb, ki jih poravnava, čeprav trdi, da tega ne dela, kopičenja izgub njegovih golf klubov in drage predsedniške kampanje, v katero je moral vložiti nekaj svojih milijonov.

Zaradi podjetja

Bezos je najbogatejši zaradi svojega podjetja, Gates je na drugem mestu zaradi stare slave, legendarni investitor Warren Buffett pa ostaja na tretjem s 84 milijardami dolarjev premoženja, ki si ga je pridelal s premišljenimi delniškimi investicijami v razna podjetja. Sledijo Francoz Bernard Arnault, ki se je z lanskega sedmega mesta povzpel na četrto z 72 milijardami dolarjev, in ustanovitelj družbenega omrežja Facebook Mark Zuckerberg z 71 milijardami ter Španec Amancio Ortega s 70 milijardami dolarjev.