Kick Ass Bike Plates

Vašemu kolesu nekaj manjka? Popestrite ga z zanimivo tablico

nn
23. 1. 2018, 10.36
Posodobljeno: 23. 1. 2018, 10.42
Deli članek:

Mlado slovensko podjetje je oblikovalo estetske tablice, s katerimi lahko lastniki koles svojemu kolesu dodajo osebno noto.

Kick Ass Bike Plates

Kick Ass Bike Plates
Ekipa Kick Ass Bike Plates.

Trenutno je na voljo devet različnih dizajnov, tablice pa na kolo na estetski način pritrdite z novo razvitim in zaščitenim držalom. Ekipa Kick Ass Bike Plates bo tablice, ki v slovenskem prevodu »trgajo gate,« najprej predstavila na slovenskem trgu, nato pa načrtuje postopno širitev v Evropo.

Tablice z držalom v lični embalaži so tudi odlična ideja za izvirno darilo. Nekatere tablice imajo zanimive napise, kot je denimo »All ass, no gas«, kar bi v prevodu pomenilo “vse na rit, brez plinov”. Napisi na tablicah so zaenkrat v angleškem jeziku, nabor pa bodo postopoma širili. Držalo, ki zagotavlja pritrditev tablic na večino modelov koles, je plod slovenskega znanja in izdelano v Sloveniji.

Zakaj tablica za kolo, ki »trga gate«?

“Ljudje smo siti »naštancanih« produktov in sivega povprečja. Kolesa že dolgo niso zgolj prevozna sredstva, z njimi se vedno bolj poistovetimo. Samo drugačna barva kolesa ni nič več nenavadnega, izvirne tablice pa so lepa popestritev dodatkov za kolo,” pravijo pri ekipi Kick Ass Bike Plates.

Kick Ass Bike Plates

Kako se je vse skupaj začelo?

»Vse skupaj se je začelo z babičinim kolesom, ki sem ga dobila ob začetku študija v Ljubljani. Lepo starinsko kolo je dobilo svežo barvo, vendar se je še vedno zdelo, da nekaj manjka. Takrat je se porodila ideja o lepi, stilski tablici. Lepe tablice, še manj pa enostavne in estetske pritrditve žal na trgu ni bilo zaslediti. Študij in druge obveznosti so nato pustili idejo stati vse do časa, ko sva s fantom prostovoljno delala v malezijski kolesarskih delavnici. Tam sva srečala toliko estetskih in personaliziranih koles, da sva dobila dovolj motivacije in zagona za uresničitev lastne ideje,« je povedala Ajda Flašker, idejni vodja Kick Ass Bike Plates.

»Ajda zna ljudi okrog sebe kar dobro navdušiti, tako je tudi meni ideja postajala vedno bolj zanimiva. Največji izziv je bila izdelava držala, ki paše na 99 % koles. Na prvi pogled se je zdelo zelo preprosto, vendar je bilo potrebnih kar nekaj svežih idej, da smo vse skupaj spravili v realnost. Prve prototipe sva naredila kar v malezijski kolesarski delavnici,« je dodal Gregor Zakrajšek, direktor Kick Ass Bike Plates.

Več informacij o tablicah za kolesa je na voljo na spletni strani https://kickassbikeplates.com/ , kjer lahko kolesarji tablice tudi naročijo in jih v nekaj dneh prejmejo na domači naslov. Duhovite tablice z držalom v lični embalaži so tudi izvrstno originalno darilo.

Kick Ass Bike Plates