Karierni izziv

Ana Čuk – najmlajša ženska CEO v Sloveniji

P.M.
6. 7. 2016, 13.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Diplomantka psihologije Ana Čuk je med 540 kandidati najbolj prepričala in postala CEO za en mesec v Adecco Slovenija, kmalu pa morda celo direktorica ob boku direktorja celotne globalne skupine v Švici.

Arhiv Svet24
Ana Čuk in direktor Adecco Slovenija Miro Smrekar

Izziv Adecca CEO za en mesec je privabil rekordno število kandidatov, a le ena je uspela strokovno komisijo navdušiti. Ana Čuk je 23 letna diplomantka psihologije, ki je za nagrado za en mesec zasedla vodilno pozicijo v Adeccu, sicer vodilnem svetovnem podjetju za zaposlovanje in upravljanje s človeškimi viri, ki v Sloveniji letno zagotovi zaposlitev več kot 7000 iskalcem ter ob tem ostalim podjetjem v globalni skupini z inovativnimi projekti včasih celo kaže pot, in kjer skupaj z direktorjem Mirom Smrekarjem spoznava, kako deluje psihologija dela v praksi.

Glavna cilja: finance in prodaja

Ana se je med študijem v Angliji specializirala za psihologijo dela, a njeni cilji so še bolj daljnosežni. Trendi iskanja kandidatov na socialnih omrežjih, splošna digitalizacija in vse večji pomen neke znamke podjetja, pa marketingu dajeta veliko vrednost in prav poznavanje marketinških principov se ji zdi najbolj pomembno. Vsekakor se najbolje znajde na področju kadrov ter razvoja, predvsem zaradi izobrazbe iz psihologije, hkrati pa je tudi njen osebni cilj za prihodnost, da se še bolj izobrazi na področju financ in prodaje, saj je to področje, ne glede na vse ostalo, zlato bistvo vseh podjetij. 

Miro Smrekar, direktor Adecco Slovenija, je o mladi kolegici povedal: »Za CEO za en mesec se je letos potegovalo res ogromno mladih, zato je Anin uspeh, da nas je prepričala bolj kot vsi ostali, izjemen. S predlogi, ki jih je podala skozi zadane naloge, in s svojo osebnostjo pa bo, verjamem, prišla še veliko dlje.«