vzgojno-izobraževalno komponenta

Novi predsednik Turistične zveze Slovenije je Dominik S. Černjak

R.T.
24. 3. 2023, 21.04
Posodobljeno: 24. 3. 2023, 21.06
Deli članek:

Dominik S. Černjak je med leti 2006 in 2010 že vodil Turistično zvezo Slovenije (TZS). Sicer pa ga poznamo tudi kot podjetnika in nekdanjega predsednika Stranke mladih Slovenije.

Marko Vavpotič/M24
Dominik S. Černjak

Dominik S. Černjak deluje v slovenskem turizmu že skoraj tri desetletja, so zapisali pri TZS. V okviru turistične društvene organiziranosti in TZS je kot prostovoljec aktiven že 24 leto. Turizem vidi kot trajnostno panogo in način sobivanja ter tako tudi deluje.

Za še večje vrednotenje prostovoljcev

TZS bo pod njegovim vodstvom nadaljevala prizadevanja za še večje vrednotenje, spoštovanje in vključevanje prostovoljcev v shemo slovenskega turizma. "Če v svetu in turizmu velja, da so spremembe in novosti čedalje hitrejše, pa po koronski zgodbi v novi realnosti obstajajo tudi jasnejše temeljne konstante turizma in to so narava, ljudje in skrb za vse vrste zdravja. Ena od današnjih vrednot v turizmu je tudi stik z avtohtonostjo in z ljudmi, kar lahko najboljše ponudijo prav turistična društva. Seveda jih bo treba izobraževati, jim pomagati, da se regijsko organizirajo in jim nuditi tudi finančno podporo, da bodo lahko svoje produkte nadgradili v produkte za prihodnost. Treba jim bo pomagati, da te produkte ustrezno predstavijo širši javnosti in da vzgajajo podmladek," je poudaril Černjak in kot drugo prednostno nalogo izpostavil vzgojno-izobraževalno komponento. Turistično zvezo Slovenije in turistično društveno organiziranost je označil za svojevrsten unikum, saj skorajda ni države, kjer bi bila društvena dejavnost v turizmu tako razvita kot je pri nas, kar nam daje možno močno konkurenčno prednost, ki je še ne znamo celostno vključiti v turistično shemo Slovenije, kot bi lahko.