Združenje za zunanjo politiko

Philippe Donnet prejel nagrado za družbeno odgovornost podjetja

nn
9. 3. 2023, 18.38
Posodobljeno: 9. 3. 2023, 18.40
Deli članek:

Nagrada glavnemu izvršnemu direktorju Skupine Generali je priznanje za njegovo zavezo trajnostnemu razvoju.

Profimedia
Philippe Donnet

Philippe Donnet je danes prejel nagrado Združenja za zunanjo politiko (Foreign Policy Association) za družbeno odgovornost podjetja. Podelila sta mu ga Larry Fink, predsednik in izvršni direktor podjetja BlackRock in Harry A. Fernandez, predsednik in izvršni direktor podjetja MSCI. Nagrada pomeni priznanje Donnetovi zavezi trajnostnosti, ki je v središču strategije »Vseživljenjski partner 24: Spodbujanje rasti« Skupine Generali.

Nagrada za družbeno odgovornost podjetja se podeljuje posameznikom in podjetjem za njihova prizadevanja k družbeni odgovornosti v skupnostih, kjer delujejo. Združenje za zunanjo politiko je najstarejši ameriški »možganski miselni center«, ki združuje pripadnike vseh političnih opcij. Deluje kot katalizator za razvoj ozaveščenosti in razumevanja ameriške zunanje politike in z njo povezanih globalnih vprašanjih. Združenje z uravnoteženimi, nepristranskimi programi in publikacijami spodbuja državljane k sodelovanju v procesu zunanje politike. Med preteklimi prejemniki nagrade so med drugim Peter Brabeck, častno upokojeni predsednik družbe Nestle, sir John Bond, nekdanji predsednik skupine HSBC Holdings, Anders Dahlvig, nekdanji predsednik in izvršni direktor družbe IKEA, Sergio Ermotti, predsednik družbe Swiss Re, Kristalina Georgieva, izvršna direktorica Mednarodnega denarnega sklada, Indra Nooyi, nekdanja predsednica in izvršna direktorica družbe PepsiCo, ter David Rubenstein, soustanovitelj in sopredsednik skupine The Carlyle.

Philippe Donnet je ob podelitvi nagrade povedal: »Nagrada potrjuje močno zavezo Skupine Generali k izgradnji pravičnejše in bolj trajnostne družbe. Ponosen sem, da lahko zastopam vseh naših 75.000 zaposlenih in 173.000 zastopnikov. Trajnostnost je izvor strategije Skupine Generali, družbeno odgovorno podjetje pa ni opredeljeno z enim samim dejanjem, ampak z načinom razmišljanja, s katerim se vsak dan trudimo zagotavljati podporo skupnostim, v katerih smo dejavni. Pripravljeni smo spodbujati partnerstva med javnim in zasebnim sektorjem, da bomo lahko predvideli in premagali podnebne in družbene izzive, saj sem trdno prepričan, da so za trajnostno prihodnost potrebni čas, predanost, vizija in predvsem sodelovanje.«