Poslovne priložnosti v Sloveniji

Ljubljana gostiteljica pomembne konference

Si.R.
5. 10. 2022, 15.03
Posodobljeno: 27. 10. 2022, 17.23
Deli članek:

Med 2. in 4. novembrom letos se bo v Grand hotelu Union v Ljubljani odvila konferenca z naslovom “Poslovne priložnosti v Sloveniji”.

Bobo
Ljubljana

Konferenca poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja, organizatorji pa so ženska Evropska rokometna zveza, Agencija Spirit Slovenija, Slovenska turistična organizacija in Rokometna zveza Slovenije.

Bistvo konference je zagotoviti promocijo poslovnih idej, konceptov in novih poslovnih priložnosti v času evropskega rokometnega prvenstva 2022, predvsem med podjetji v državah soorganizatoricah prvenstva – Slovenija, Severna Makedonija in Črna gora.

Konferenca je tudi priložnost za vzbujanje zanimanja investitorjev in delničarjev iz Slovenije ter drugih držav, z željo, da se med seboj povežejo in najdejo skupne interese ter nato dolgoročno sodelujejo.

Kakšen je program in kdo so govorci?

Konferenco, ki jo bo povezoval Igor E. Bergant, bodo prvi dan, ko bo govora o politiki in strategijah v športu v povezavi s turizmom, z nagovori pospremili Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije, Michael Wiederer, predsednik Evropske rokometne zveze, Matjaž Han, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Aleš Cantarutti, predsednik gospodarske zbornice Slovenije.

Prvi dan konference bosta pred občinstvo stopila tudi predstavnika projekta Emonika, ljubljanski župan Zoran Janković in Pal Forgacs, izvršni direktor Mendota Invest. Odvila se bo tudi okrogla miza z naslovom Gospodarske priložnosti v športu z ministrom Hanom, Michaelom Wiedererjem, Franjom Bobincem, Anito Stojčevsko, Alešem Cantaruttijem in Zoranom Jankovićem ter predstavnikov SKB banke. Zbrane bo po okrogli mizi nagovorila tudi direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak.

Drugi dan se bo odvil v dveh sklopih. V prvem delu bo govora o energiji, v drugem pa o trajnosti, novih tehnologijah in ekologiji. Na zadnji dan, ko bo panel z uvodnim govorom odprl predsednik Pahor, pa bo govora o opolnomočenju žensk.

Med govorci bodo med drugim tudi državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo Alenka Bratušek, častni konzul Slovenije na Danskem Carsten Philipsen, nekdanja evropska komisarka za transport Violeta Bulc.

Panel o krepitvi vloge žensk bo povezovala profesorica na področju mednarodnega poslovanja na ljubljanski ekonomski fakulteti Maja Zalaznik. Na panelu bodo med drugimi spregovorile zunanja ministrica Tanja Fajon, Direktorica RTA agencije in ambasadorka Evropskega rokometnega prvenstva za ženske Katarina Karlovšek, prva slovenska dirigentka v Operi in baletu SNG Ljubljana Živa Ploj Peršuh, vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Jerneja Jug Jerše in članica uprave Nove Ljubljanske banke Hedvika Usenik.

Zadnji rok za prijavo je petek, 28. oktober 2022 do 17:30 ure.

Več o konferenci in samem programu, najdete s klikom tukaj.