Kot so sporočili iz pohištvenega trgovca, so danes začeli z množičnim zaposlovanjem v Sloveniji. Vsi razpisi za prosta delovna mesta bodo odprti do konca septembra, nato bodo v oktobru sledili razgovori in ocenjevanje prijavljenih kandidatov.

"Veseli smo, da lahko kandidatom, ki se zanimajo za zaposlitev pri nas, ponudimo neomejene priložnosti v globalnem podjetju," je dejal vodja trga v družbi Ikea Slovenija Cas Lachaert. Kot so poudarili v družbi, iščejo sodelavce iz najrazličnejših okolij, hkrati pa izbirajo tiste, ki verjamejo v vrednote podjetja.

Spomladi, ko je bilo v ljubljanski enoti zaposlenih okoli 20 ljudi, so povedali, da je zanimanje za zaposlitev izjemno. Kot je maja povedal vodja trgovine, so za vsako razpisano delovno mesto dobili okoli 200 prošenj.

Trgovina, ki nastaja v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani, bo prva Ikeina trgovina v Sloveniji. Ob položitvi temeljnega kamna 17. oktobra lani so napovedali, da naj bi bila trgovina zgrajena v letu dni. Obsegala bo več kot 31.000 kvadratnih metrov, v ponudbi bo skoraj 10.000 izdelkov.