časnik vestnik

To so najboljša pomurska podjetja

R.T.
20. 11. 2019, 09.39
Posodobljeno: 20. 11. 2019, 09.59
Deli članek:

Tednik Vestnik je v sodelovanju s Pomursko gospodarsko zbornico razglasil najboljša pomurska podjetja v letu 2018.

Aleš Cipot, vestnik.si
Nagrajenci s premierjem

"Dejstvo je, da mladi še vedno bežijo iz Pomurja, saj tu za svojo izobrazbo ne najdejo primerne službe in primernega plačila," je na svečani podelitvi priznanj v Gledališču Park izpostavila odgovorna urednica Vestnika Adriana Gašpar. "Če bodo ljudi za svoje delo dostojno plačani, ne bodo šli nikamor. Vsak poklic je časten."

Tudi zato sta časnik Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica že tretje leto organizirala podelitev priznanj za najboljša podjetja v pomurski regiji. Tokrat so podeljevali nagrade za leto 2018.

Priznanja so dobili:

  • Snopje d.o.o., ki se ukvarja z gradnjo hiš z naravnimi materiali, za najboljše mikro podjetje
  • Virs d.o.o., izdelovalec robotov in avtomatov za varjenje, za najboljše malo podjetje
  • Rosenbauer d.o.o., proizvajalec gasilske tehnologije, za najboljše srednje podjetje
  • Elrad International d.o.o., proizvajalec elektronskih sklopk, za najboljše veliko podjetje.
  • Najboljši zaposlovalec je postalo gradbeno podjetje Pomgrad, najboljše podjetje po mnenju bralcev Vestnika pa Oljarna Kocbek

Aleš Cipot, vestnik.si
Robert Grah in Adriana Gašpar

Slavnostni govornik na prireditvi je bil tudi premier Marjan Šarec, na okrogli mizi o razvojnih priložnostih pomurske regije pa so sodelovali Vestnikov novinar Timotej Milanov, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, direktor Podjetniškega centra Pegasus Robert Ličen ter generalni direktor podjetja Medicop Peter Podlunšek.

Razvojne potenciale pomurske regije je izpostavil direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah. "Podatki, da imamo trenutno v regiji že več kot tretjino delovnih mest s povprečno neto dodano vrednostjo večjo od 55 tisoč evrov in da ta presegajo slovensko povprečje za dobro petino, ter da imamo panoge, v katerih je povprečja plača za več kot 10 odstotkov nad povprečjem panoge, pove vse o krepitvi gospodarske moči in uspešnem prestrukturiranju pomurskega gospodarstva," je izpostavil Grah.