Mednarodna nagrada

"Zlata" nagrada za Zlati boben

nn
3. 4. 2019, 19.28
Posodobljeno: 3. 4. 2019, 19.28
Deli članek:

Slovenska oglaševalska zbornica je prejemnica mednarodne nagrade WFA President's Award.

WFA
Od leve: izvršni direktor WFA Stephan Loerke, izvršna direktorica SOZ Mojca Briščik in predsednik WFO David Wheldon.

Svetovna zveza oglaševalcev (WFA) je Slovensko oglaševalsko zbornico (SOZ) nagradila za izjemno voditeljstvo ter prispevek k oglaševalski panogi s projektom / festivalom Zlati boben, ki je minulo leto zaokrožil četrt stoletja svojega obstoja. S tem projektom je SOZ ne le dosegla, temveč tudi prehitela primerljive mednarodne stanovnske organizacije.

"Zlati boben je postal eden največjih mednarodnih festivalov kreativnosti v Evropi, ki ga vsako leto obišče več kot tisoč kreativcev iz 40 držav. Festival stremi k višanju standardov tržnem komuniciranju in transparentnosti v oglaševanju. Ima velik vpliv na razvoj kreativnih industrij, še posebej v Srednji in Vzhodni Evropi," so zapisali v WFA.

"Na SOZ-u smo počaščeni, da je tudi WFA, kot izredno pomembno mednarodna organizacija, prepoznala vlogo, ki jo je imel in jo še vedno ima Zlati boben. Nagrada, ki jo je sicer prejela zbornica, je nagrada vseh, ki so festival snovali in ga gradili. To za nas pomembno mednarodno nagrado pa sem sprejela tudi in predvsem v imenu vseh, ki v festival verjamejo še danes," je povedala Mojca Briščik, izvršna direktorica SOZ, ki je v Lizboni nagrado sprejela prav v imenu v imenu Slovenske oglaševalske zbornice.

Letno nagrado WFA podeljuje projektom, ki jih organizirajo nacionalne oglaševalska združenja in katerih pozitiven vpliv na poslovanje je mogoče izmeriti.