Več letov

To je poletni vozni red ljubljanskega letališča

G.G./STA
31. 3. 2019, 08.12
Posodobljeno: 31. 3. 2019, 08.17
Deli članek:

Ljubljansko letališče je z današnjim dnem prešlo na poletni vozni red, v sklopu katerega bodo lahko potniki z Brnika leteli z 12 rednimi letalskimi prevozniki in več kot 260 rednimi leti na teden na 27 destinacij v 20 držav.

Bobo
Fotografija je simbolična

Med novostmi letošnjega poletnega voznega reda je nova, že četrta povezava iz Ljubljane v London. Ponudbo letov med 15. julijem in 2. septembrom bo obogatil britanski prevoznik British Airways, ki bo Ljubljano ob ponedeljkih in petkih povezal z letališčem Heathrow, so sporočili iz Fraporta.

Letalski prevoznik Aeroflot bo v poletnem voznem redu ohranil dnevne lete v Moskvo, prav tako bo Air France nadaljeval z dnevnimi prevozi v Pariz. Prevoznik LOT Polish Airlines bo v Varšavo z julijem uvedel dodatni nedeljski let, kar pomeni, da bo skupaj letel osemkrat na teden. Air Serbia bo v Beograd iz Ljubljane ponujala 14 letov tedensko, tri na teden pa bo v Podgorico opravil Montenegro Airlines.

Prevoznik Turkish Airlines bo v Istanbul letel dvakrat dnevno. Po zimskem premoru se na Brnik vrača prevoznik Finnair s petimi tedenskimi leti v Helsinke.

Nizkocenovni letalski ponudniki bodo ohranili enak obseg letov iz prestolnice. Transavia bo ponujala pet tedenskih letov v Amsterdam, Easyjet bo v Berlin letel trikrat tedensko, štirikrat tedensko na londonski Gatwick in desetkrat tedensko na londonski Stansted.

V britansko prestolnico bodo potniki lahko poleteli še z Wizzairom, in sicer štirikrat v tednu na letališče Luton, madžarski prevoznik pa bo še naprej dvakrat tedensko letel tudi v Bruselj na letališče Charleroi.

Adria Airways bo v poletnem voznem redu ponudila 16 povezav, in sicer bo letela v Amsterdam, Bruselj, Dunaj, Frankfurt, Koebenhaven, Manchester, München, Pariz, Podgorica, Praga, Priština, Sarajevo, Skopje, Sofija, Tirana in Zürich. Z dodatnimi leti bodo okrepili tudi povezave v München, Zürich in Skopje.