Gospodarstvo

Odpoklicana uprava Hita

G.G./STA
25. 9. 2018, 13.07
Posodobljeno: 25. 9. 2018, 13.12
Deli članek:

Na ponedeljkovi seji je nadzorni svet odpoklical upravo Hita, ki sta jo od aprila lani sestavljala predsednik Janez Mlakar in član Tevž Korent

Bobo
Igralnica Perla v Novi Gorici

Čeprav je bilo poslovanje novogoriške igralniške družbe pozitivno, pa uprava ni dosegala niti ciljev, ki si jih je sama zastavila, je pojasnil predsednik nadzornega sveta Hita Marjan Pintar. Zaradi tega so odpoklicali

Mlakar poleg tega kljub pozivom nadzornega sveta tudi ni predlagal tretjega člana uprave. V skladu s statutom bi morali namreč Hitovo upravo sestavljati štirje člani - poleg predsednika in dveh članov še delavski direktor.

"Niso uresničili zastavljenih ciljev, ki si jih je uprava sama zastavila v letnem poslovnem načrtu. Ti dosežki bistveno odstopajo od pričakovanj in tudi od rezultatov lanskega leta," je povedal Pintar in omenil tudi vrsto kršitev obveznosti, pri čemer je izpostavil predvsem neimenovanje člana uprave s strani predsednika, kot je to določeno v statutu.

Kljub krivdni razrešitvi zdaj že nekdanje uprave kazenskih ovadb zoper oba člana ne bodo vložili. Pintar je pojasnil, da bi kljub vsemu zelo težko ovrednotili, za koliko naj bi bila družba oškodovana. "Odločitve nadzornega sveta niso usmerjene v smislu sprožitve kazenskega postopka, pač pa predvsem zaradi zagotovitve pogojev za nadaljnje pozitivno poslovanje in doseganje ciljev, ki so pred družbo postavljeni," je še dejal.

Prav tako ne želijo prelagati odgovornosti na prejšnji nadzorni svet Hita, ki je med vsemi prijavljenimi kandidati izbral prav Mlakarja, pa čeprav ni imel nikakršnih izkušenj na področju igralništva. Prav to naj bi po Pintarjevem mnenju vplivalo na slabo poslovanje igralniške družbe.

Nadzorni svet je že v ponedeljek sklenil, da bo za čas do izvedbe javnega razpisa, vendar za največ 60 dni, Hit začasno kot predsednik uprave vodil Danjel Mlečnik. Pintar pa danes ni želel povedali, ali bodo pri izbiri novega predsednika uprave dali po zadnji izkušnji morda prednost kandidatu iz domačega okolja ali dobremu poznavalcu igralniške dejavnosti. Ostro je zanikal, da bi odpoklicu uprave botrovali politični razlogi.