Outfit 7

Podjetje najbogatejših Slovencev uradno prodano

G.G./STA
20. 1. 2017, 17.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Predstavniki podjetja Outfit 7 Investments, ki sta ga ustanovila najbogatejša Slovenca Iza in Samo Login, so za časnik Delo uradno potrdili, da je bila družba za milijardo dolarjev (936,97 milijona evrov) prodana investitorjem iz Azije. Glavni globalni proizvod družbe je mobilna aplikacija Talking Tom.

Arhiv revije Manager
Samo in Iza Login.

Novico so za časnik potrdili v družbi Uproar PR, ki zastopa Outfit 7.

Eksluzivni finančni svetovalec pri prodaji je bila ameriška investicijska banka Goldman Sachs International, pravni svetovalec pa Taylor Wessing LLP.

Outfit 7 ima sicer poleg Loginovih še pet solastnikov. Kot so poročali v reviji Manager, ki sestavlja lestvico 100 najbogatejših lastnikov, pa ima družba še okoli 120 manjšinskih solastnikov, saj v podjetju zaposlenim delijo tudi delniške opcije.

Finance so sicer novembra lani poročale, da naj bi se za nakup resno zanimala kitajska družba Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co, katere osnovna dejavnost je sicer proizvodnja peroksidov in drugih kemikalij. Vendar pa je družba, tako je poročal portal Bloomberg, lani kupila podjetje Zhexin IT, ki se ukvarja s podobno dejavnostjo kot Outfit7 - zabavne aplikacije, spletne igre in animacija.