Dobri novci za kavo

Slovenci na Kickstarterju zbrali pol milijona dolarjev

S.R./STA
17. 12. 2016, 17.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Slovenska ekipa Goat Story je danes na portalu Kickstarter zaključila kampanjo za pametni aparat za pripravo kave Gina.

Profimedia
Ekipa je presegla uspeh prve kampanje ter se uvrstila na tretje mesto najuspešnejših slovenskih kampanj na vodilnem portalu za množično financiranje Kickstarter.

Ekipa Goat Story, ki jo vodi podjetnik Anže Miklavec, je nase prvič opozorila že pred dvema letoma. Konec leta 2014 je s kavno skodelico Goat Mug prepričala več kot 10.000 ljubiteljev kave, ki so ji namenili več kot 450.000 dolarjev sredstev.

Gina omogoča pripravo kave na tri načine. Tako se lahko uporabnik odloči, ali si želi kave pripravljeno s tehniko pour-over, cold-drip ali immersion. 

Skoraj 2400 posameznikov je kampanjo podprlo s 501.000 dolarji, s čimer je slovenska ekipa za 10-krat presegla prvotno zastavljen cilj. Ta je znašal 50.000 dolarjev, dosegli pa so ga v slabih osmih urah po začetku kampanje.

Največ podpornikov prihaja iz Severne Amerike, Avstralije, Nemčije in Anglije, svoje gine pa bodo prejeli v aprilu. Od danes naprej bodo prednaročila za gine zbirali tudi na platformi Indiegogo InDemand.

Gina je inovativen instrument, ki združuje klasične metode priprave kave z najnovejšo tehnologijo, saj ima izdelek vgrajeno pametno tehtnico in mobilno aplikacijo, ki uporabnika vodi do končne skodelice kave. Izdelek ima dodan tudi vijak, s katerim se uravnava pretok vode.

Oblikovalec Luka Pirnat se je pri Gini odločil za kakovostne materiale. Lijak je narejen iz vlite keramike, ogrodje pa iz nerjavečega jekla in ročno pihanega stekla. Spremljajočo aplikacijo je zasnoval oblikovalec Miha Artnak. K sodelovanju so povabili tudi več slovenskih obrtnikov s področja kave.

"Življenje je prekratko, da ne bi uživali vsaj dobre kave," so prepričani v ekipi Goat Story, zato želijo z inovacijami na področju kave tudi v prihodnosti navduševati ljubitelje črnega eliksirja. Razmišljajo že o novih projektih, ki bodo luč sveta ugledali v letu 2017, so še razkrili v ekipi.