Gospodarstvo

Poslovneži regije dobili nov 'zbirnik' poslovnih novic poslovni.com

nn
3. 8. 2016, 15.19
Posodobljeno: 30. 3. 2023, 10.47
Deli članek:

Konkurenca ali podpora?

Na svetovnem spletu se je pojavil zanimiv t. i. spletni zbirnik poslovnih novic imenovan poslovni.com, ki bo zagotovo spremenil miselni vzorec ob iskanju poslovnih novic v regiji. Gre namreč za poslovni portal, ki na enem mestu ponuja poslovne novice iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Črne Gore, in sicer v slovenskem, hrvaškem, srbskem, bošnjaškem in tudi v angleškem jeziku. Še več! Gre za hitri in učinkov dostop do poslovnih novic iz te regije, ki jih poslovni sistem - poslovni.com zbira v vsakem od omenjenih jezikov, in sicer iz različnih virov vključno z lokalnih časopisov, spletnih publikacij in celo socialnih medijev iz celotne regije hkrati.

Ta zanimivi "zbirnik" poslovnih novic je pripravila ekipa mladih vrhunskih razvijalcev, oblikovalcev in študentov, in sicer z namenom, da zainteresiranim poslovnežem ponudijo novice na enem mestu s celotne regije, predvsem pa jim omogoča učinkovito in hitro seznanitev z objavljenimi poslovnimi novicami v različnih medijih, ki se uredniško ukvarjajo s to tematiko.

Kot je povedal nosilec projekta spletnega sistema poslovni.com Haris Krijestorac, ki pripravlja doktorat s področja informacijskih sistemov na Univerzi Texas v Austinu, gre za informacijski model, ki bralcu na enem mestu nudi pregled poslovnih avtorskih vsebin ponudnikov iz določenih področij kot celoto. Res je, pravi Haris Krijestorac, da gre za agregator vsebin, a je to poslovni portal, ki ni konkurent avtorjem in poslovnim medijem, ki jih ustvarijo, ampak njih podpornik. Namreč, vse povezana in zbrane novice na poslovni.com, uporabnika vodijo neposredno do nosilca oz. avtorja vsebine. A, kar je bolj pomembno je to, da zainteresiranemu uporabniku omogoča večplastno informiranje iz različnih virov na enem mestu hitro in učinkovito.

Ob tem velja dodati, da poslovni.com poleg poslovnih novic vključuje tudi druge funkcije, ki so koristne za zainteresirano javnost po teh vsebinah. Ta namreč lahko na enem mestu, iz različnih virov, in to iz celotne regije Balkana (načrtuje se tudi rešitev na druge dele Evrope), spremlja še pregled menjalnih tečajev, uporablja sistem za pretvorbo denarnih enot, in spremlja gibanja na lokalnih borzah in je deležna še drugih zanimivih vsebin za dnevno uporabo.

Velja zapisati, da novi 'zbirnik' poslovnih novic - poslovni.com ni konkurent, ampak podpora ustvarjalcem poslovnih vsebin v regiji. Gre namreč za sistem, ki korektno omogoča predstavitev poslovnih avtorskih vsebin, uporabnikom pa zagotavlja, da si zagotovijo hitro in učinkovito pregledovanje poslovnih vsebin.

Ustvarjalci sistema poslovni.com ekipa so prepričani, da je spletna stran poslovnih vsebin na enem mestu prava rešitev za poslovneže, ki želijo biti učinkovino seznanjeni s poslovnimi novicami in poslovnimi trendi v regiji.

Morda velja dodati še, da so isti ustvarjalci pred kratkim razvili tudi spletno stran, SlovenskeNovice.com (ta prav tako že učinkovito deluje), ki pa uporabnikom, prav tako, kot predstavljeni novi zbirnik poslovni.com, uporabnikom omogoča zbir splošnih novic iz slovenskih medijev.