Ugrabitev na Karibih

Na katamaranu našli sledove krvi, pogrešana partnerja najverjetneje nista več živa

S.R.
27. 2. 2024, 09.14
Deli članek:

Ameriška državljana, ki so ju pred tednom dni v Grenadi ugrabili trije pobegli priporniki, po ocenah policije najverjetneje nista več živa.

Profimedia
Katamaran Simplicity, ki so ga ukradli ubežniki, so našli na sosednjem otočju Sveti Vincent in Grenadine.

30-letni Ron Mitchell, 19-letni Trevon Robertson in 19-letni Abita Stanislaus so še nedolgo tega ždeli v priporni celici policijske postaje South Saint George na skrajnem jugovzhodu Grenade, otoške države v Malih Antilih v Karibskem morju. Nad glavo jim je visela obtožnica za kaznivo dejanje nasilnega ropa, osumljeni pa so bili še več drugih kaznivih dejanj, vključno s posilstvom in poskusom posilstva. V nedeljo 18. februarja jim je uspel pobeg, pri čemer so naslednji dan ugrabili katamaran Simplicity, na katerem sta se nahajala ameriška partnerja Kathy Brandel in Ralph Hendry.

Vse tri ubežnike je prejšnjo sredo aretirala policija na sosednjem, približno 100 kilometrov oddaljenem otočju Sveti Vincent in Grenadine. Ob tem so našli tudi katamaran, na katerem so odkrili sledove krvi, niso pa uspeli izslediti obeh ameriških državljanov. Policija v Grenadi je nato včeraj naznanila, da sta Američana najverjetneje mrtva. »Vse kaže, da so se potnikov znebili na poti,« je pojasnil šef policije v Grenadi Don McKenzie.