Zagreb

Mami Lari grozi 9 mesecev zapora, ker je v Sparu kradla tunino Rio Mare

J.V.
1. 10. 2023, 08.40
Posodobljeno: 2. 10. 2023, 11.14
Deli članek:

V svoj bran je 40-letna vdova in mati samohranilka povedala, da je kradla, da bi imela denar za nakup zdravil.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

"Incident" se je zgodil februarja v trgovini verige Spar v Branimirovi ulici v Zagrebu, ko je 40-letnica iz polic vzela 43 pločevink tunine solate Rio Mare različnih okusov v vrednosti 182,32 evra, navedbe v obtožnici povzema portal Danica.

Lara, sicer vdova in brezposelna mati treh otrok, je blago pospravila v platneno vrečko in odšla mimo blagajne, ne da bi plačala, a jo je na vratih ustavil varnostnik. Ženska mu je izročila vrečko z nakradenimi ribami in pobegnila v neznano.

"Videl sem, da jemlje pločevinke in jih spravlja vrečko, zato sem jo ustavil pri vhodu. Povedala mi je ime in priimek, naslov bivališča in datum rojstva. Izročila mi je torbo, nato pa zbežala," je v preiskavi povedal varnostnik in dodal, da so ribe nepoškodovane vrnili v Spar.

V svoj bran je mamica povedala, da je kradla, da bi imela denar za nakup zdravil. Kljub njeni nezavidljivi življenjski situaciji, kot rečeno je vdova in mati samohranilka, tožilstvo zanjo terja 9 mesecev zapora, tudi zato, ker so jo zaradi tatvin v preteklosti že obravnavali.