Mitja Kontič

Sin pokojnega velenjskega župana v Bosni obtožen trgovine z mamili

J.V./STA
29. 9. 2023, 11.10
Posodobljeno: 29. 9. 2023, 11.14
Deli članek:

Sodišče v Bosni in Hercegovini je konec avgusta na svoji spletni strani objavilo, da je potrdilo obtožnico v primeru Mitje Kontiča in šestih soobtoženih državljanov BiH, ki naj bi iz Slovenije v BiH od avgusta 2022 do aprila letos tihotapili kokain.

PU Novo mesto
Fotografija je simbolična.

Sodišče v Bosni in Hercegovini je potrdilo obtožnico proti 35-letnemu Mitji Kontiču, sinu pokojnega dolgoletnega velenjskega župana in poslanca Bojana Kontiča, danes poročata Delo in Slovenske novice. Tožilstvo v BiH Kontiča in še šest državljanov BiH bremeni trgovanja s prepovedanimi drogami, natančneje s kokainom, grozi pa jim več let zapora.

Sodišče v BiH je konec avgusta na svoji spletni strani objavilo, da je potrdilo obtožnico v primeru Mitje Kontiča in šestih soobtoženih državljanov BiH, ki naj bi iz Slovenije v BiH od avgusta 2022 do aprila letos tihotapili kokain. Ujeli so jih s tremi kilogrami prepovedane droge, preiskovalci pa so ob tem v hišnih preiskavah zasegli tudi večjo količino denarja, pištolo, več mobilnih telefonov in dva osebna avtomobila. Vsem obtoženim grozi do deset let zaporne kazni.

V obtožnici je med drugim navedeno, da je sedmerica obtožencev "pripadala skupini za organiziran kriminal, ki so jo ustanovile njim znane osebe z območja Republike Slovenije". Drogo naj bi kupovali v Sloveniji, nato pa jo tihotapili v BiH in tam prodajali. Skupna količina pretihotapljenega kokaina naj bi bila na črnem trgu vredna več kot 100.000 evrov.

Kontiča in šesterico soobtoženih so aretirali pred nekaj meseci, osrednjo vlogo pri tihotapljenju pa je po poročanju Dela odigral prav Kontič, ki naj bi v prirejenem skrivnem prostoru svojega avtomobila iz Slovenije v BiH dvakrat pripeljal kokain. Večino domnevnih članov družbe so aretirali v Banjaluki, Kontiča in še enega od soobtoženih pa so policisti prijeli v Sarajevu.