Tragično

86-letnik, ki je po begu iz doma za starejše aktiviral bombo, umrl v bolnišnici

R.T.
29. 9. 2023, 07.06
Posodobljeno: 29. 9. 2023, 07.10
Deli članek:

Včerajšnja drama nedaleč od Zagreba se je razpletla tragično. Moški, ki je pobegnil iz doma starejših in aktiviral bombo, je umrl v bolnišnici.

Patrik Macek/PIXSELL/Bobo
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, je včeraj hrvaška policija malo pred 19. uro prejela prijavo, da je v naselju Kloštar Ivanić, ki se nahaja približno 50 kilometrov vzhodno od Zagreba, starejši moški poskušal storiti samomor. Sprožil je eksplozivno napravo in se pri tem hudo poškodoval. Hrvaški portal 24sata je pozneje poročal, da so bile poškodbe prehude in da je moški v bolnišnici umrl.

Po poročanju več hrvaških medijev gre za varovanca v domu za starejše, ki je iz zaenkrat še neznanega razloga iz doma pobegnil tako, da se je skril v avtomobil tamkajšnje kuharice. Slednja je nato na eni od ulic opazila, da v vozilu ni sama, da se namreč na zadnjih sedežih nahaja 86-letnik. Takrat ji je zagrozil z eksplozivom, zato je iz vozila pobegnila in poklicala policijo. Pozneje je odjeknila eksplozija. »Močno je počilo. Tam se je neka ženska tresla, dejala je, da gre za črn avtomobil. Ko smo stopili ven, je človek ležal, nihče se mu ni upal približati, ker je bilo rečeno, da ima še eno bombo,« je po poročanju portala dogajanje opisala ena od stanovalk, ki je slišala eksplozijo. Moškega so s kraja odpeljali reševalci, policisti pa so začeli z iskanjem te domnevne druge bombe, ki pa je niso našli.