Drama v prestolnici

Foto: Pod Zmajskim mostom našli mrtvega moškega, še enemu so uspeli rešiti življenje

R.T.
28. 9. 2023, 19.15
Posodobljeno: 29. 9. 2023, 06.28
Deli članek:

V središču Ljubljane, natančneje na območju Zmajskega mosta je bilo v četrtek popoldne najdeno truplo. Kot so pozneje potrdili policisti, sta se tam pravzaprav nahajala dva neodzivna moška, od katerih je bil eden že mrtev, življenje drugega pa so uspeli rešiti reševalci.

Novice Svet24
Preiskovalci preiskujejo kraj najdbe trupla.

Informacije o dogodku so bile sprva skope, policija je potrdila le, da so pod Zmajskim mostom našli truplo in da je preiskava dogodka v teku.

Kot nam je pozneje pojasnila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Aleksandra Golec, so bili malo pred 16. uro obveščeni o dveh neodzivnih osebah, ki sta se nahajali pri Zmajskem mostu. Policisti so na kraju odkrili 27 in 32 let stara moška, ki so jima reševalci takoj nudili zdravniško pomoč. Ugotovili so, da je bil 27-letnik mrtev že pred prihodom reševalcev, medtem ko so 32-letniku uspešno nudili prvo pomoč in trenutno okreva. 

Policisti so kraj zavarovali in opravili ogled, pri čem zaenkrat niso ugotovili znakov, da bi bila "za zdravstveno stanje starejšega moškega in umrle osebe odgovorna druga oseba." Zbiranje obvestil se nadaljuje, o vseh ugotovljenih okoliščinah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.