Maščevanje goveda

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do doma in poklicala reševalce

R.T.
27. 9. 2023, 14.43
Posodobljeno: 27. 9. 2023, 14.48
Deli članek:

V Avstriji v zadnjih dnevih beležijo serijo napadov krav in bikov. Zadnji se je odvil na območju Beljaka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Danes se je zgodil nov napad, v katerega je bila vpletena avstrijska krava. Tokrat o kravjem grozodejstvu poročajo iz občine Arjoh (Arriach) nedaleč od Beljaka na avstrijskem Koroškem. Krava je tam v jutranjih napadla in poškodovala 74-letno žensko.

Kmetica je v jutranjih urah krave s pašnika gnala v hlev, da bi jih pomolzla, a jo je ena od krav, ko je odprla vrata, surovo napadla. Ženica se je uspela sama zvleči do doma, od koder je poklicala reševalce, slednji pa so jo prepeljali v bolnišnico. Teža njenih poškodb zaenkrat ni znana.

Kot še poročajo avstrijski mediji, je od zadnjega napada kakšnega od pripadnikov parklarjev na avstrijskih tleh minil vsega en dan. Včeraj je namreč na območju Dobrle vasi južno od Velikovca bik napadel in hudo poškodoval 69-letnega moškega. Drama se je odvila na pašniku, kjer se je bik zakadil v kmeta in ga večkrat vrgel v zrak. Na kraju je kmetu prvo pomoč nudil očividec.

Govedo je bilo v zadnjem obdobju precej negativno nastrojeno tudi pri nas. V soboto popoldne je denimo med gonjo živine z Jeseniške planine v dolino bik poškodoval kmeta, ki so ga reševalci s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana. Pred približno desetimi dnevi je krava udarila na območju Velike Planine. Tam sta jo skupili dve nizozemski turistki, ki sta na območju Zelenega roba, kjer poteka prosta paša, pohajkovali s psom.