Motiv neznan

Koprski strelec na zbiralce starega železa pristal za zapahi

J.V./STA
25. 9. 2023, 14.05
Posodobljeno: 25. 9. 2023, 14.06
Deli članek:

Moški, ki naj bi prejšnji torek v vasi Sirči z lovsko puško ranil zbiralca starega železa, je spet v priporu, potem ko so ga po dogodku za nekaj dni izpustili na prostost. Na podlagi odredbe koprskega okrožnega sodišča so 60-letnika v soboto privedli v zapore Koper.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kazensko ovadbo za povzročitev splošne nevarnosti in lahke telesne poškodbe so kriminalisti vložili v četrtek. Kot so pojasnili v petek na novinarski konferenci, naj bi osumljenec ustrelil proti tovornem vozilu, s katerim so iz sosednje hiše odpeljali staro železo, in pri tem ranil 40-letnika s Krasa. Osumljenca so policisti v torek po dogodku prijeli in mu odredili 48-urno pridržanje. Po izteku tega okrožno sodišče ni odredilo pripora. V sredo so pri osumljencu so opravili hišno preiskavo in našli več kosov neprijavljenega strelnega orožja in nabojev. Po neuradnih podatkih je bila med orožjem tudi puška šibrovka, s katero naj bi v roko ranil Kraševca.

Motiv ostaja neznan

Motiva še vedno niso ugotovili. Zbiralci so prišli po železo v dogovoru z osumljenčevim sosedom in niso izvršili nobenega kaznivega dejanja ali prekrška. Po izjavah očividcev med strelcem in ustreljenim tudi ni bilo besednega spora. Prevoznik naj bi le vprašal osumljenega, ali ima tudi on kaj odpadnega železa, osumljeni pa naj bi mu odvrnil, da nima, in odšel v hišo.