Mihaelova vas

Voznik Flixbusa s tal pobiral steklenico vode; nesreča usodna za študentko Jano

J.V.
21. 9. 2023, 15.55
Posodobljeno: 21. 9. 2023, 16.43
Deli članek:

Znan naj bi bil vzrok za nesrečo avtobusa, ki se je v torek zgodaj zjutraj pripetila na avstrijskem Koroškem, in je terjala življenje 19-letnega dekleta.

Profimedia
Posledice nesreče v Mihaelovi vasi.

Poročali smo že o hudi nesreči, ki se je v torek navsezgodaj zgodila v Mihaelovi vasi (Micheldorf) na avstrijskem Koroškem. Tam se je v betonsko ograjo zaletel avtobus družbe Flixbus, ki je bil na poti iz Berlina v Trst. V nesreči je življenje izgubila komaj polnoletna potnica, doma iz Zgornje Avstrije, kar 46 ljudi pa je poškodovanih. Na avtobusu je poleg dveh ukrajinskih šoferjev sedelo 45 potnikov, državljani Slovenije, Avstrije, Italije, Nemčije in Ukrajine.

19-letna študentka glasbe Jana je bila po poročanju Kronen Zeitung skupaj s fantom namenjena svojim staršem, ki so dopust preživljali v Italiji, a se je njena tudi življenjska pot prezgodaj končala. Morda je znan tudi že vzrok za nesrečo: 27-letni šofer Sergij P. naj bi v policijski preiskavi dejal, da je bil žejen in se je sklonil, da bi s tal pobral steklenico vode, nakar je izgubil oblast in treščil v betonsko škarpo. Policijska preiskava tragičnega dogodka sicer še ni končana.

Profimedia
Posledice nesreče v Mihaelovi vasi.