Goljufija

V mislih na profit so jim dali denar, ostali pa le pri obljubah

R.T.
21. 9. 2023, 13.33
Posodobljeno: 21. 9. 2023, 13.37
Deli članek:

Koprski kriminalisti so pod streho spravili zahtevno preiskavo več kaznivih dejanj goljufije.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Policijska preiskava je trajala več mesecev, koprski kriminalisti pa so sodelovali tudi z italijansko policijo. Ugotovili so, da so v tolpo povezani trije osumljenci, 40-letnik iz Slovenije in dva z Italije, stara 31 in 52 let, goljufali na različne načine, vključno z odzivanjem na zasebne oglase prodaje dražjih motornih vozil. Navezali so stike z osebami iz Slovenije in jim natvezili zgodbice o medsebojnem sodelovanju. Obljubili so jim določene koristi in izrazili namero za menjavo bankovcev večjih vrednosti z bankovci manjših vrednosti.

V posel zapeljane osebe so jim izročile večje vsote gotovine. Trojica denarja ni zamenjala, tako da ga osmoljenci niso več videli. Skupaj so bili oškodovani za več kot 100.000 evrov.

Več podrobnosti policija ni izdala. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in dokazov glede drugih podobnih kaznivih dejanj, kot tudi z odkrivanjem morebitnih dodatnih tovrstnih kaznivih dejanj oz. storilcev ter oškodovancev le-teh. Za takšna kazniva dejanja goljufije je zagrožena kazen do 8 let zapora.