Vlomilec

26-letnik vsaj začasno ne bo več teroriziral mariborskih podjetij

R.T.
21. 9. 2023, 11.39
Posodobljeno: 21. 9. 2023, 11.42
Deli članek:

V Mariboru se je v priporu znašel 26-letni državljan Kosova, ki ga sumijo najmanj šestih velikih tatvin z vlomom.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Mariborski policisti so 26-letnika pred preiskovalnega sodnika privedli 8. septembra, slednji pa ga je strpal v pripor. Kosovec, ki je imel v Sloveniji prijavljeno začasno bivališče, je nekaj mesecev neprijavljen bival na območju Maribora. Sumijo ga, da je na območju štajerske prestolnice med 10. junijem in 7. septembrom izvršil najmanj šest vlomov.

Septembra je denimo kar trikrat vlomil v poslovni prostor na Taboru v Mariboru. Prvič 1. septembra, ko se je sprožil alarm in je prostore zapustil brez plena. Je pa povzročil za približno 1000 evrov materialne škode. 5. septembra je znova poskušal, a je tudi takrat ostal praznih rok. Le dva dni pozneje je vlomil še tretjič. Takrat mu je uspelo odnesti nekaj bankovcev, a so ga med begom, ko je skočil skozi okno, prijeli policisti. Z vsemi dejanji skupaj je po nestrokovni oceni podjetje oškodoval za približno 6.000 eur. V nadaljnji kriminalistični preiskavi so ga osumili še štirih kaznivih dejanj, in sicer vlomov v mariborsko trgovino 10. julija in 10. avgusta ter v gostinska lokala 10. junija in 18. avgusta.

Sicer pa policisti doslej niso obravnavali zaradi tovrstnih kaznivih dejanj. S preiskavo nadaljujejo in ugotavljajo, ali ima na grbi še druge lopovščine.