Bogati turisti

Foto: Američan visoko v Alpah razbil lamborghinija in jo odkuril naprej

R.T.
21. 9. 2023, 11.04
Posodobljeno: 21. 9. 2023, 11.06
Deli članek:

Ameriški turist, ki se je skupaj s prijatelji čez Evropo podal z najetim lamborghinijem, se je moral od avtomobila posloviti na švicarskem gorskem prelazu Flüela.

KAPO Graubünden
Avtomobil je zapustil in pot nadaljeval z enim od prijateljev.

Skupina Američanov se je odločila, da je čas za raziskovanje stare celine. Ker so želeli potovati kot gospodje, so najeli šest lamborghinijev in krenili na turnejo. V torek so bil na poti iz Davosa proti vasi Zernez v švicarskem kantonu Graubünden, pri čemer so morali prečkati prelaž Flüela, kjer pa je eno od vozil zletelo z ovinkaste gorske ceste in pristalo v potoku. Gre za športni avtomobil znamke Lamborghini Huracan STO, ki nov stane približno 250.000 evrov.

KAPO Graubünden
Pristal je v potoku.

Švicarski Blick poroča, da je za volanom sedel 46-letni ameriški državljan, ki je po nesreči sicer poklical policijo ter o dogodku obvestil tudi zavarovalnico in podjetje, pri katerem je najel vozilo, a se mu ni zdelo vredno, da bi na kraju počakal na pristojne. Sedel je v najetega lamborghinija enega od svojih prijateljev in pot nadaljeval kot sopotnik. Policija jih je pozneje izsledila v vasici Scuol v drugem kantonu, kjer so v izgovor navedli, da niso poznali predpisa, da mora udeleženec počakati na kraju nesreče. Sicer pa so bili kooperativni.